Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της Aspis Liv στη Σουηδία

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας Aspis Liv, ανακοίνωσε η εποπτική αρχή της Σουηδίας, μετά την άκαρπη εκπνοή της προθεσμίας για την κάλυψη του ελλείμματος των 33 εκατ. ευρώ που είχε διαπιστώσει στα αποθέματα της εταιρίας. 

Η εταιρία ανήκε σε ποσοστό 85% στην Ασπίς Κάπιταλ, εταιρία συμφερόντων του Παύλου Ψωμιάδη, ενώ ποσοστό 9% είχε η Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και 5% ο πρώην αναλογιστής της εταιρίας Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος. 

Η ανάκληση της εταιρίας έχει επιπτώσεις και στην Ελλάδα, καθώς πρόεδρος της εταιρίας το επίμαχο διάστημα της διακίνησης των 33 εκατ. ευρώ σε τέσσερις λογαριασμούς, ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Commercial Value Δημήτρης Βιδάλης. 

Η εξέλιξη έχει κινητοποιήσει την εποπτική αρχή στην Ελλάδα, καθώς το γεγονός θέτει θέμα καταλληλότητας του κ. Βιδάλη στη διοίκηση της Commercial Value με βάση το άρθρο 16 ν.400. 

Η ανάκληση της άδειας της Aspis Liv, σύμφωνα με την ασφαλιστική νομοθεσία της Σουηδίας, οδηγεί την εταιρία σε εκκαθάριση, μέσα από τη διαδικασία του διορισμού επόπτη, που σύμφωνα με την ανακοίνωση της εποπτικής αρχής, αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες. 

Η εταιρία με βάση τα στοιχεία του 2008 είχε ασφαλιστική παραγωγή ύψους 16 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ήταν συμβόλαια αναπλήρωσης εισοδήματος.