Νέο πρόγραμμα συνταξιοδότησης από την Groupama Φοίνιξ

Ισόβια Σύνταξη (Σ-40 , Σ-42 , Σ-42Γ), είναι το νέο πολυδιάστατο Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της Groupama Φοινιξ.

Η ασφάλιση με σκοπό την συνταξιοδότηση διασφαλίζει την καταβολή μηνιαίας σύνταξης στον ασφαλισμένο για το συνολικό χρονικό διάστημα επιβίωσής του.
Τα συνταξιοδοτικά προγράμματα παρέχουν τη δυνατότητα επιλογής, σταθερού ή αυξανόμενου ποσού μηνιαίας σύνταξης, όπως επίσης και τη συμμετοχή του πελάτη στα κέρδη που θα προκύψουν από την απόδοση των επενδυόμενων κεφαλαίων.
Παρέχεται η επιπλέον δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει μεταξύ περιοδικού και εφάπαξ ασφαλίστρου. Επίσης προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής μηνιαίας ή εφάπαξ καταβολής του συσσωρευμένου κεφαλαίου (ή συνδυασμού τους) στην έναρξη της συνταξιοδότησης.
Επιπλέον προσφέρεται η δυνατότητα στον πελάτη, στην περίπτωση δυσάρεστου περιστατικού, να μεταβιβάζει αυτόματα τη μηναία σύνταξη, ολόκληρη ή ποσοστό αυτής, στους δικαιούχους που θα ορίσει, ισοβίως ή για περιορισμένο χρονικό διάστημα.Ο Συμβαλλόμενος έχει τη δυνατότητα εξαγοράς του προγράμματος συνταξιοδότησης, εάν το επιθυμεί. Τα συνταξιοδοτικά προγράμματα δέχονται επιπλέον καλύψεις (προσθήκες) για την αντιμετώπιση των πιθανών δυσμενών συνεπειών στην περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας.

Το νέο πρόγραμμα της Groupama Φοινιξ σας παρέχει:
·        Εγγυημένη, ισόβια μηνιαία σύνταξη με έναρξη συνταξιοδότησης από το 55ο έτος της ηλικίας σας και για το ποσό που εσείς επιλέγετε.
·        Δυνατότητα καταβολής εφάπαξ ή περιοδικού ασφαλίστρου (εξάμηνο-ετήσιο) ή περιοδικού ασφαλίστρου προκαθορισμένης περιόδου, με ελάχιστο ετήσιο ασφάλιστρο € 300.
·        Καταβολή στους δικαιούχους που έχουν ορισθεί, των καθαρών ασφαλίστρων που έχουν καταβληθεί αλλά και των συσσωρευμένων κερδών που μπορούν να προκύψουν από την υπεραπόδοση της επένδυσης των μαθηματικών αποθεμάτων, σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλισμένου από ατύχημα ή ασθένεια, η οποία επέρχεται πριν την έναρξη της συνταξιοδότησης.
·        Δυνατότητα επιλογής κόστους συνταξιοδοτικού προγράμματος, το οποίο μπορεί να παραμένει σταθερό για όλο το διάστημα της ασφάλισης ή να αναπροσαρμόζεται ανάλογα με την επιθυμία σας κατά 2% ή 3% προσφέροντάς σας πληθωριστικές αναπροσαρμογές.
·        Δυνατότητα έκτακτων καταβολών με ελάχιστο ποσό € 600 για την αύξηση των συσσωρευμένων κεφαλαίων άρα και της ισόβιας εγγυημένης μηνιαίας σύνταξής σας.
·        Δυνατότητα καταβολής των επιπλέον συσσωρευμένων ποσών από τις υπεραποδόσεις των επενδύσεων των μαθηματικών αποθεμάτων, εφόσον αυτές προκύψουν.
·        Δυνατότητα επιλογής καταβολής στον ασφαλισμένο ή ισόβιας εγγυημένης μηνιαίας σύνταξης ή εφάπαξ ποσού ή συνδυασμού τους.
·        Δυνατότητα προσδιορισμού εγγυημένης περιόδου (βεβαίας περιόδου) η οποία προβλέπει την καταβολή εγγυημένης μηνιαίας σύνταξης, στους δικαιούχους που έχουν ορισθεί από τον ασφαλισμένο, στην περίπτωση που αποβιώσει κατά τη διάρκεια της εγγυημένης περιόδου συνταξιοδότησης και η οποία θα τους καταβάλλεται για το συγκεκριμένο, προεπιλεγμένο, χρονικό διάστημα 5, 10 ή 15 ετών.
·        Δυνατότητα καταβολής οικογενειακού επιδόματος με τη μορφή μηνιαίας σύνταξης στην οικογένεια του ασφαλισμένου, σε περίπτωση απώλειας της ζωής του η οποία επέρχεται πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία συνταξιοδότησης και η οποία διαρκεί μέχρι την ημερομηνία που αρχίζει η συνταξιοδότησή του.
·        Δυνατότητα καταβολής μηνιαίου επιδόματος για 2 χρόνια στον ασφαλισμένο, στη περίπτωση που καταστεί ολικά ανίκανος να ασκήσει την συγκεκριμένη εργασία ή άλλη αντίστοιχη των προσόντων και της μόρφωσής του.
·        Δυνατότητα καταβολής μηνιαίας σύνταξης αναπηρίας στον ασφαλισμένο στη περίπτωση που έχει παρέλθει η 2ετία και παραμένει μόνιμα ολικά ανίκανος για οποιαδήποτε εργασία. H μηνιαία αυτή σύνταξη καταβάλλεται συνεχώς μέχρι και την προκαθορισμένη ημερομηνία έναρξης καταβολής της ισόβιας εγγυημένης μηνιαίας σύνταξης στον ασφαλισμένο.
·        Δυνατότητα απαλλαγής πληρωμής ασφαλίστρων συνέπεια μόνιμης ολικής ανικανότητας από ατύχημα ή ασθένεια.