Τι σηματοδοτεί η συνεργασία της Πειραιώς με τη Victoria

Στην πράξη αποφάσισαν να περάσουν την θεωρία της συνέργειας οι επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς και της ασφαλιστικής εταιρίας Victoria έχοντας την βεβαιότητα ότι το πεδίο των δραστηριοτήτων τους μπορεί να αποτελέσει την «μαγιά» για πολλαπλά οφέλη και στις δύο πλευρές.
Οι προοπτικές μεγάλες, οι δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας ουσιαστικές καθώς πίσω από αυτήν υπάρχουν εταιρίες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με πολλαπλές δραστηριότητες που σταδιακά δεν αποκλείεται να ενταχθούν στο άρμα των κοινών στόχων. Κατά τις πληροφορίες μας οι μελέτες που έχουν γίνει και βρίσκονται στα χέρια των συνεργατών δείχνουν κέρδη. Η ισχύς λοιπόν εν τη ενώσει με υποσχέσεις για το μέλλον αλλά και παράδειγμα και για άλλες εταιρείες που όπως μαθαίνουμε ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της συνεργασίας. 
Η σχέση μεταξύ τους ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και «περπάτησε» καλά παρέχοντας εχέγγυα για επέκταση της συνεργασίας τους η οποία πήρε προσφάτως σάρκα και οστά. Η Πειραιώς θα προωθεί συμβόλαια της Victoria και οι πελάτες της θα μπορούν να θα ασφαλίζονται με προϊόντα της συνεργασίας των δύο εταιριών. Δεδομένου ότι η Πειραιώς έχει 365 τραπεζικά καταστήματα σε όλη τη χώρα γίνεται σαφές ότι η ασφαλιστική παρουσία της Victoria διασπείρεται δυναμικά παρέχοντας προοπτική αύξησης της παραγωγής της.
Οι προσδοκίες των δύο πλευρών είναι μεγάλες στον τομέα των οικονομιών κλίμακας. Ο σχεδιασμός προβλέπει υψηλές επενδύσεις καθώς η αποκλειστική συνεργασία για 10 χρόνια η οποία θα διακριθεί από κοινό σχεδιασμό σε θέματα εκπαίδευσης, μηχανογράφησης, δημιουργίας ειδικών προϊόντων διαχείριση της κοινής δράσης, χάραξη στρατηγικής και πολλά άλλα που σφραγίζουν την σταθερότητα της συνεργασίας.
Πρέπει να αναφερθεί ότι η ERGO (μητρική της Victoria) θεωρείται από τους ομίλους που παγκοσμίως έχουν κορυφαία εμπειρία στο Bancassurance και σαφώς αυτό θα συνδράμει στην παροχή περαιτέρω τεχνογνωσίας και στην τράπεζα Πειραιώς για να αναπτύξει νέα εξειδικευμένα προϊόντα στον τομέα αυτό τα οποία θα υποστηριχθούν από την Victoria. 

Σημαντικό στοιχείο είναι και η σημαντική μέχρι σήμερα αυτόνομη δραστηριοποίηση της τράπεζας στα προϊόντα Bancassurance γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει μια ουσιαστική βάση για την πραγματοποίηση δυναμικών πωλήσεων στον τομέα αυτό.

Από την άλλη πλευρά η Victoria έχει ισχυρό δίκτυο πωλήσεων με συνεργάτες που της παρέχουν –όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποί της- εμπιστοσύνη για την συνέχεια της δραστηριότητας στην αγορά καθώς οι προβλέψεις μιλούν για ραγδαία αλλαγή των δεδομένων. 

Συγκεκριμένα οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της Victoria αναφέρονται σε  επιβίωση μόνο των επαγγελματιών της διαμεσολάβησης καθώς η εξέλιξη της αγοράς δείχνει ότι τα ενδιάμεσα χέρια που σαφώς επιβαρύνουν με κόστος προμηθειών τα ασφαλιστικά προϊόντα τείνουν να αντικατασταθούν με τις απευθείας πωλήσεις όπου είναι πιο συμφέρουσες και για τους καταναλωτές αλλά και τις εταιρίες.