Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011 η παράταση για απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας εξετάσεων στους διαμεσολαβούντες

Παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011 δίνεται στην προθεσμία που έχουν τα νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται ως ασφαλιστικοί ή αντασφαλιστικοί διαμεσολαβητές ή είναι συνδεδεμένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, ώστε οι υπάλληλοί τους, που ασχολούνται άμεσα με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση να αποκτήσουν τη βεβαίωση επιτυχίας εξετάσεων που ορίζει η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης με αρ. πρωτ. Κ3-8010/08-08-2007 (ΦΕΚ Β΄ 1600/17-08-2007).
Με την προαναφερόμενη παράταση δίνεται η δυνατότητα σε όσους δραστηριοποιούνται στην ασφαλιστική αγορά και δεν έχουν αποκτήσει τη σχετική βεβαίωση, να εναρμονιστούν με τις απαιτήσεις που προβλέπει ο νόμος περί των προϋποθέσεων άσκησης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις για τους διαμεσολαβούντες στην ασφαλιστική αγορά θεσπίσθηκαν με σκοπό την αναβάθμιση του επαγγέλματος του ασφαλιστικού συμβούλου, καθότι τα ασφαλιστικά και κυρίως τα επενδυτικά προϊόντα έχουν καταστεί τα τελευταία χρόνια πολυσύνθετα, με αποτέλεσμα να απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την προώθησή τους στους ασφαλισμένους.