Ανέξοδα πέρασε ο σκόπελος του Πολυτεχνείου για τις ασφαλιστικές

Σχεδόν ανέξοδα έληξε για τις ασφαλιστικές εταιρίες η χθεσινή πορεία για τον εορτασμό της ημέρας του Πολυτεχνείου. Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της πορείας ήταν περιορισμένης έκτασης, όπως και οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στις περιουσίες ιδιωτικών, καταστηματαρχών και τραπεζών.
Πλέον, οι ασφαλιστές επικεντρώνουν την προσοχή τους στις επόμενες ημέρες, καθότι άπαντες γνωρίζουν ότι κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η ανησυχία όλων είναι μήπως ξεσπάσει νέος κύκλος βίας και καταστροφών στο κέντρο της Αθήνας, από ομάδες νεαρών που, όπως αποδείχθηκε πέρυσι, δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν από την Αστυνομία.
 Αν στις εβδομάδες που ακολουθούν λοιπόν δεν υπάρξουν άλλα επεισόδια και εφόσον στο μεσοδιάστημα δεν προκληθεί κάποιο απρόσμενο – καταστροφικό συμβάν, οι ασφαλιστές θεωρούν ότι το 2009 θα έχει κυλήσει χωρίς ουσιαστικά προβλήματα για τον κλάδο, εξαιρουμένης βέβαια της κρίσης και των συνεπειών της στο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον.
 Με εξαίρεση κάποια μεμονωμένα περιστατικά, όπως για παράδειγμα τις πυρκαγιές στο Σκλαβενίτη και την Έβγα, ή την έκρηξη στο Χρηματιστήριο, ο χρόνος βαίνει προς το τέλος του χωρίς κλυδωνισμούς στα αποτελέσματα των περισσοτέρων ασφαλιστικών εταιρειών από γεγονότα που προκαλούν μαζικές καταστροφές.