Νέα επιχειρηματικά προγράμματα από Interamerican

Στη διάθεση νέων προγραμμάτων που θα απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσανατολίζεται η Interamerican.
Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη κατεύθυνση ανανέωσης των προγραμμάτων στον κλάδο των Γενικών ασφαλειών, όπου η εταιρία κινείται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς εφέτος, ενισχυμένους κατά περίπου 20% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Τα νέα προγράμματα αναμένεται να είναι έτοιμα και να ξεκινήσει η διάθεσή τους στις αρχές του νέου έτους. Αναμένεται να έχουν ανταγωνιστικό τιμολόγιο και ανταγωνιστικές καλύψεις με τη λογική των πακέτων προστασίας. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τα τρία προγράμματα – πακέτα ασφάλισης κατοικίας Interamerican Home (Classic, Extra, Total), που διαφοροποιούνται ανάλογα με το εύρος και τον αριθμό των καλύψεων.
Στόχος επίσης της εταιρίας, είναι δημιουργήσει γρήγορες και αυτοματοποιημένες διαδικασίες, σε αντίθεση με τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα που είναι πολυσύνθετα και πολύπλοκα. Σε αυτά, ο πελάτης επιλέγει καλύψεις, είναι πιο ακριβά, έχουν δε, πολύπλοκο underwriting, και διαδικαστικές απαιτήσεις μέσω τηλεφώνου, fax, κλπ., με αποτέλεσμα να έχουν δυσκολίες τόσο σε επίπεδο πελάτη, όσο και σε επίπεδο πώλησης.
Στα νέα προγράμματα οι εκδόσεις θα μπορούν να γίνονται στα σημεία πώλησης (υποκαταστήματα, μεσίτες, πράκτορες) μέσω internet, με αυτοματοποιημένο underwriting.
Εντωμεταξύ, παραγωγικά η εταιρία κινείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και πέραν των γενικών ασφαλειών. Στην υγεία η αύξηση είναι στα επίπεδα του 10%, ενώ και στη Ζωή η εικόνα είναι καλή με τη βοήθεια του επενδυτικού προγράμματος Capital, με την παραγωγή του Οκτωβρίου να ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ.