Με μεγάλη επιτυχία το ετήσιο συνέδριο της Mega Brokers SA

Με μεγάλη επιτυχία , διοργανώθηκε το ετήσιο συνέδριο της Mega Brokers SA, στις 9/11/2009 στο ξενοδοχείο Hilton Athens.Το παρόν έδωσαν οι συνεργάτες της εταιρείας και οι επικεφαλής των μεγαλύτερων ασφαλιστικώνεταιρειών, του περιοδικού τύπου και των συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου.
Ανάμεσά τους ξεχώρισαν, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Εθνικής κύριος ΔούκαςΠαλαιολόγος , ο Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Interamerican κύριος Γιώργος Κώτσαλος ,ο Αντιπρόεδρος & Δ/νων σύμβουλος της Victoria κύριος Θεόδωρος Κοκκάλας , ο Πρόεδρος του
ομίλου International κύριος Φωκίων Μπράβος , ο Πρόεδρος της International Life κύριος ΣωτήρηςΤαγκόπουλος , ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Commercial Value κύριος Δημήτρης Βιδάλης,ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chartis Greece κύριος Χρήστος Αδαμαντιάδης , ο Γενικός Διευθυντήςτης Συνεταιριστικής κύριος Δημήτρης Ζορμπάς , ο Γενικός Διευθυντής της Eurolife κύριος ΝίκοςΔελένδας , ο Πρόεδρος της Cromar κύριος John Croker , οι Γενικοί Διευθυντές της ΕθνικήςΑσφαλιστικής κύριοι Αναστάσιος Παγώνης και Σπύρος Λευθεριώτης , ο Εμπορικός Διευθυντής τηςInternational κύριος Αντώνης Κατσαράς , ο Εμπορικός Διευθυντής της Victoria κύριος Ευστάθιος
Τσαούσσης , ο Διευθυντής Πωλήσεων των Ασφαλειών Μινέττα κύριος Γιώργος Παρισάκης , οδιευθυντής των Ασφαλειών Μινέττα κύριος Παύλος Τσολακιάν , η διευθύντρια μεσιτών της ΑΧΑκυρία Ναταλία Γιαννιού , οι Διευθυντές Πωλήσεων της Αγροτικής κύριοι Στέλιος Βουγιουκλίδηςκαι Τάσος Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Πρώτη Ασφαλιστικήκύριος Στέφανος Αυγουλέας .
Επίσης οι κύριοι Μπαξεβάνης Χρύσανθος από την Chartis Greece , Πολυχρόνης Δημήτρης από τηνCommercial Value , Τάσης Γεώργιος από την Das , Βακίδης Κώστας από την Interamerican ,Κουγιουμτζής Κων/νος από την Εθνική , Παρλαμάς Δημήτρης από την Ευρωπαϊκή Πίστη , Τάτσης Μιχάλης και Κέκκης Βασίλης από την International , Φουντουλάκης Μανώλης από τηνΣυνεταιριστική , Χριστοθανόπουλος Γιάννης από την Groupama και οι κυρίες Κοσσυβάκη Έφηαπό την Chartis Greece , Σπηλιωτοπούλου Χριστιάνα από την Commercial Value , Μαμάνη ΜαρίΛώρ από την Interamerican , και Μπιτσάκου Αλέκα , Ρήγα Πηνελόπη , Μπερτσιά Έφη από τη Συνεταιριστική .
Επίσης ο κύριος Δημήτρης Ρουχωτάς από την Ασφαλιστική Αγορά , ο κύριος Φίλιππος Μωράκης από το Επιστημονικό Μάρκετινγκ , ο κύριος Παναγιώτης Δρακάτος από την Ιδιωτική Ασφάλιση, ο κύριος Χαράλαμπος Καζαντζίδης από την Ευρωασφαλιστική , και οι κύριοι Κώστας Ουζούνης και Θεόδωρος Κιούσης από το Insurance World .
Επίσης ο κύριος Δημήτρης Ασημακόπουλος Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. , ο κύριος Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος Πρόεδρος της ΠΟΑΠ ,, ο κύριος Γιώργος Καραβίας Πρόεδρος του ΣΕΜΑ , ο κύριος Κων/νος Μαυρόπουλος Πρόεδρος της ΕΕΑΕ , ο κύριος Αρτέμης Κοντοπίδης Πρόεδρος του ΣΠΑΤΕ , ο κύριος Ηλίας Χατζηβασίλογλου Πρόεδρος του Επαγ. Επιμ/ρίου Αθηνών και ο κύριος Παναγιώτης Παντελής Μέλος του ΔΣ του Επαγ. Επιμ/ρίου Αθηνών .
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου , αναλύθηκαν τα παραγωγικά αποτελέσματα της εταιρείας , η σημερινή κατάσταση της ασφαλιστικής αγοράς και τέθηκαν οι στόχοι για τη μελλοντικά πορεία της εταιρείας .
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mega Brokers κύριος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου , αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της εταιρείας , η οποία θα κλείσει το 2009 μεπαραγωγή σε μικτά ασφάλιστρα ύψους 30.000.000€ και ένα πανελλαδικό δίκτυο 300 συνεργατών .Επίσης αναφέρθηκε στις πολύ σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας στις νέες τεχνολογίες , σε ανθρώπινο δυναμικό , αλλά και σε κτιριακές εγκαταστάσεις .
Τέλος , χαρακτήρισε την παρούσα κρίση ώς ευκαιρία ανάδειξης των υγιών οικονομικά δυνάμεων στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και δήλωσε πεπεισμένος ότι η Mega Brokers θα είναι ανάμεσα σε αυτούς .
Ο Εμπορικός Διευθυντής της Mega Brokers κύριος Δημήτρης Σάμιαλης , αναφέρθηκε στη σημασία της αλλαγής του τρόπου αντιμετώπισης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών , δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην εξατομίκευση της , λαμβάνοντας υπόψη τον ανθρώπινο παράγοντα και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το παραγωγικό στοιχείο . Ανέφερε επίσης τα θετικά μεσομακροπρόθεσμα παραγωγικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει αυτός ο τρόπος διοίκησης .
Τέλος ανέλυσε εκτενώς τα οφέλη που απολαμβάνουν οι συνεργαζόμενοι με τη Mega Brokers ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές , οι εργαζόμενοι σε αυτή , αλλά και οι συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες .
Ο διευθυντής του κλάδου ζωής της Mega Brokers κύριος Νίκος Παναγιωτάκης , μίλησε για τη σημαντικότητα της ανάπτυξης του κλάδου ζωής σε επίπεδο ανεξάρτητου ασφαλιστικού διαμεσολαβητή , απαριθμώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που έχει η Mega Brokers έναντι του ανταγωνισμού .
Τέλος , αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στην ασφαλιστική αγορά , καλώντας τους παριστάμενους να βοηθήσουν όλοι , για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, επικαλούμενος τον κοινωνικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης. Η προϊσταμένη γενικών κλάδων της Mega Brokers κυρία Δήμητρα Τσακνιά , μίλησε για τον μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης των γενικών κλάδων , πλην αυτοκινήτου , στην εταιρεία.
Επίσης έκανε αναφορά στο προϊόν ασφάλισης ενυπόθηκων κατοικιών με μόνο 1,55 τοις χιλίοις, που ξεκίνησε πρόσφατα να προωθεί η εταιρεία .
Ο υπεύθυνος μηχανογράφησης της Mega Brokers κύριος Νίκος Μαρκαντωνάτος , ανέλυσε το νέο τρόπο υποβολής των προτάσεων ασφάλισης του κλάδου αυτοκινήτων , μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.
Επίσης παρουσίασε τις δυνατότητες του Portal για τούς συνεργάτες της Mega Brokers και μίλησε για τις μελλοντικές εφαρμογές που είναι στο στάδιο της επεξεργασίας αυτή την περίοδο .
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου , ο καθηγητής Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών , κύριος Γιώργος Αυλωνίτης , παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη συμπεριφορά των καταναλωτών .
Επίσης ανέλυσε τους νέους τρόπους προσέγγισης με βάση τις παραπάνω εξελίξεις .
Τέλος παρουσίασε και τα στοιχεία σχετικής έρευνας που διενεργήθηκε πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες και αφορούν τους καταναλωτές ασφαλιστικών προϊόντων.
Μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου , ακολούθησε γεύμα με τη συνοδεία χορευτικού συγκροτήματος Latin μουσικής.
Χρυσός χορηγός του συνεδρίου ήταν η Εθνική Ασφαλιστική.
Αργυροί χορηγοί ήταν οι Ασφάλειες Μινέττα , Συνεταιριστική Ασφαλιστική, Groupama, Commercial Value και International Life. Χορηγός ήταν και η Chartis Greece. Επίσης την οικονομική της στήριξη προσέφερε η EFG Eurolife.