Η κρίση δεν αγγίζει την Εθνική Ασφαλιστική

Ειδική εκδήλωση πραγματοποίησε η Εθνική Ασφαλιστική για το ασφαλιστικό της δίκτυο με αφορμή την αύξηση ρεκόρ της παραγωγής το μήνα Οκτώβριο. Η νέα παραγωγή ζωής μόνο από το δίκτυο της εταιρίας (agency), έφτασε τα 4,3 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, από 4,08 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, αυξημένη επίσης κατά 30% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008. Έγιναν επίσης 16.200 νέες ασφάλειες αυτοκινήτου.
Το αποτέλεσμα στη νέα παραγωγή ζωής σε μηνιαία βάση, ήταν το δεύτερο καλύτερο όλων των εποχών για την εταιρία, μετά τα 4,5 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2007. Αν συνυπολογιστεί και η παραγωγή στον κλάδο αυτοκινήτων, τότε ο Οκτώβριος είναι ο πλέον παραγωγικός μήνας στην ιστορία της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Ενδεικτικό των «τρελών» ρυθμών που τρέχει η εταιρία, είναι ότι τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκαν από το σύνολο των δικτύων διάθεσης, 125.000 συμβόλαια αυτοκινήτου από 70.000 τον Σεπτέμβριο. Μέσα σε δύο μήνες δηλαδή έγιναν περίπου 200.000 νέες ασφάλειες αυτοκινήτου.
«Βλέπω ότι το Νοέμβριο πάμε για τα 5 εκατ. ευρώ, στο κλάδο Ζωής, το μεγαλύτερο μέγεθος στην ιστορία μας και όλα αυτά σε ένα δύσκολο περιβάλλον με ανακλήσεις αδειών, εκλογές και οικονομική κρίση», τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Δούκας Παλαιολόγος στην ομιλία του, δίνοντας ραντεβού για νέα εορταστική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη τον επόμενο μήνα.
Ο κ. Παλαιολόγος, εκτίμησε ότι ο στόλος των ασφαλισμένων αυτοκινήτων στην εταιρία, θα φτάσει τα 900.000 στο τέλος του έτους και θα ξεπεράσει το 1 εκατ., το πρώτο τρίμηνο του 2010, δηλαδή το 20% του συνόλου των οχημάτων στη χώρα. Ευχαρίστησε τους ανθρώπους του δικτύου και ζήτησε να εστιάσουν τις πωλήσεις τους και στον κλάδο πυρός, ενώ για το επόμενο έτος οι παραγωγικοί στόχοι θα είναι φιλόδοξοι. Επεσήμανε επίσης, τη δύναμη και τη σημασία που έχει το όνομα της Εθνικής στην αγορά.
Ίδια εικόνα εμπιστοσύνης ανέφερε, ισχύει και για την τράπεζα, όπου το 2009, το μερίδιό της, φτάνει το 70% επί των νέων ενυπόθηκων δανείων που γίνονται στην αγορά.
 
Ο κ. Κωνσταντίνος Κουγιουμτζής, Διευθυντής του Κλάδου Ατομικών Ζωής, επεσήμανε από την πλευρά του, ότι η παραγωγή που γινόταν σε ένα τρίμηνο το 2004, επιτυγχάνεται τώρα μέσα σε ένα μήνα, ενώ ο κ. Ιωάννης Βασιλάτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής, τόνισε ότι στο τέλος του έτους η συνολική παραγωγή από όλους τους κλάδους θα φτάσει το 1 δισ. ευρώ.
Ο κ. Αναστάσιος Παγώνης Γενικός Διευθυντής, στάθηκε στα μερίδια αγοράς της εταιρίας στους κλάδους Ζωής και Γενικών που είναι πρώτη με έως και υπερδιπλάσια διαφορά από το δεύτερο στην περίπτωση των Γενικών. Το μερίδιο αγοράς συνολικά, συνυπολογίζοντας και τους δύο κλάδους, φτάνει το 18%, στο τέλος του πρώτου εξαμήνου με βάση τα στοιχεία της ΕΠΕΙΑ. Στη Ζωή ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, το μερίδιο αυξήθηκε κατά τη διάρκεια του εξαμήνου κατά 4% και διαμορφώθηκε σε 22,14%. Επίσης με βάση τα ίδια στοιχεία, η παραγωγή Ζωής αυξήθηκε 13,27% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2008, όταν συνολικά η αγορά σημείωνε πτώση κατά 7,07%.
Ο κ. Κώστας Ταραβίρας Συντονιστής Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing από την πλευρά του, τόνισε ότι η εταιρία θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ στον κλάδο Ζωής, ενώ από το Νοέμβριο θα είναι κατά 1 εκατ. ευρώ πάνω από τη συνολική παραγωγή του 2008.
Τέλος ο κ. Σπύρος Λευθεριώτης, Γενικός Διευθυντής της εταιρίας, επεσήμανε ως ενδεικτικό στοιχείο των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων, ότι το 2008 ασφαλίζονταν κατά μέσο όρο 8.000 αυτοκίνητα ανά μήνα, για να φτάσουν σήμερα στα 125.000, ενώ μόνο το δίκτυο της εταιρίας είχε παραγωγή 16.200 τον προηγούμενο μήνα. Επίσης, τα 16 εκατ. ευρώ νέα παραγωγή ζωής μέσα σε τέσσερα χρόνια έγινε 42 εκατ. και με λιγότερο μάλιστα προσωπικό. Όλα αυτά πρόσθεσε, επετεύχθησαν με μεγάλη προσπάθεια και με τη συμβολή τόσο του δικτύου, όσο και των διοικητικών στελεχών, που τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.