Λειτουργικά κέρδη 11,8 εκατ. ευρώ για την Allianz Ελλάδος στο 9μηνο

Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες της Allianz Ελλάδος στο εννεάμηνο του 2009 έναντι του περυσινού εννεαμήνου.
Στο διάστημα 1η Ιανουαρίου – 30η Σεπτεμβρίου 2009 η Allianz Ελλάδος πέτυχε λειτουργικά κέρδη 11,8 εκατ. ευρώ, κέρδη μετά από φόρους 8 εκατ. ευρώ και παραγωγή ασφαλίστρων αυξημένη στα 154,2 εκατ. ευρώ.
Τη θετική άνοδο των μεγεθών της οφείλει η εταιρεία στις υψηλές επιδόσεις της κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, όπου αύξησε το σύνολο των εσόδων από τις εργασίες της κατά 13,1%, σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2008, με την παραγωγή της στον κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων να αυξάνεται κατά 34,8% και κατά 22,2% συνολικά στις Γενικές Ασφάλειες.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών του εννεαμήνου του 2009, που υπολογίσθηκαν με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ο Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, επεσήμανε ότι «οι δραστηριότητές μας, τόσο στις Γενικές Ασφαλίσεις, όσο και στη Ζωή, παραμένουν σε τροχιά ανάπτυξης σε πλήθος ασφαλισμένων με αντίστοιχη αύξηση του μεριδίου αγοράς μας».

Τέλος, για το τρέχον δωδεκάμηνο ο κ. Παπανικολάου ανακοίνωσε ότι, η εταιρεία διατηρεί το στόχο της για αύξηση της παραγωγής της