Στόχος μας είναι να καλυφθεί όλη η γκάμα των απλών ασφαλιστικών προϊόντων

Τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να διατεθούν στην αγορά τα πρώτα ασφαλιστικά προϊόντα της Post Insurance Brokerage-Μεσίτες Ασφαλίσεων Α.Ε, της κοινής ασφαλιστικής εταιρείας σύστησαν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. 

Η νέα μεσιτική εταιρεία θα έχει μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ και η μετοχική σύνθεση προβλέπει τη συμμετοχή του Ταμιευτηριου με ποσοστό 50% + 1 μετοχή, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στα ΕΛΤΑ. 

Ο Πρόεδρος της Post Insurance Brokerage κ. Αντώνης Καμινάρης μιλάει στο IW για τα σχέδια και της προοπτικές της εταιρείας. 

Η δραστηριότητα της νέας εταιρείας, δεν θα περιοριστεί στην ασφάλιση των δανείων, αλλά θα επεκταθεί σταδιακά και στην πώληση προϊόντων ζωής, ασφάλισης αυτοκινήτου κ.λ.π. και ήδη τα πρώτα προϊόντα αναμένονται από το Σεπτέμβριο, αφού προηγουμένως εξασφαλιστούν οι αναγκαίες εγκρίσεις από τις εποπτικές αρχές.

 
  
  1. Πως αποφασίσατε να συστήσετε την εταιρεία μεσιτείας ασφαλιστικών προϊόντων; Ποια ήταν η πρώτη σκέψη, η εισήγηση.
 Στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας που έχουν συνάψει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με την Hellenic Postbank-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μέχρι το 2021, προχωρήσαμε στην ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας Post Insurance, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε το κενό που υπάρχει στο χώρο των ασφαλειών. Σκοπός της εταιρείας είναι να διαθέτει ασφαλιστικά προϊόντα από το δίκτυο της Hellenic Postbank-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και των ΕΛΤΑ, ενώ συμμετέχει στη νέα εταιρία κατά 50% συν 1 μετοχή και τα ΕΛΤΑ με το υπόλοιπο ποσοστό.
  
  1. Πως έγινε πράξη, δηλαδή ποιες κινήσεις κάνατε μέχρι και την πρόσφατη υπογραφή του καταστατικού;
 Το Δεκέμβριο του 2008 τα Διοικητικά Συμβούλια της Hellenic Postbank-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και των ΕΛΤΑ αποφάσισαν από κοινού τη σύσταση μεσιτικής εταιρείας ασφαλίσεων με την επωνυμία «Post Insurance Brokerage Μεσίτες Ασφαλίσεων Α.Ε».
Ήδη από τα μέσα του Μαΐου ξεκινήσαμε να χτίζουμε τις υποδομές για τη λειτουργία της, ενώ στις 2 Ιουλίου υπεγράφη ανάμεσα στον Πρόεδρο της Hellenic Postbank-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ. Άγγελο Φιλιππίδη και το Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ, κ. Σταμάτη Μαύρο το Καταστατικό, στην αίθουσα του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών. 
 
  1. Ποια προϊόντα θα πουλάτε, θα είναι όλη η γκάμα αυτών που υπάρχουν στην ασφαλιστική αγορά;
 
Πρόθεση των δυο εταίρων είναι να καλυφθεί όλη η γκάμα των απλών ασφαλιστικών προϊόντων που διαθέτει η αγορά και που ζητούν οι πελάτες μας, με τα προϊόντα της νέας εταιρείας.
Τα προϊόντα που έχουν επιλεγεί μέχρι στιγμής, αφορούν την ασφάλιση αυτοκινήτου, κατοικίας και σύνταξης. 
Πρόκειται για τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα (ασφάλειες ζωής και κατοικίας για τα στεγαστικά δάνεια, ασφάλειες ζωής & ανεργίας για τα καταναλωτικά δάνεια, ασφάλειες προστασίας αγορών για τις πιστωτικές κάρτες) καθώς και παραδοσιακά ασφαλιστικά προϊόντα, όπως ασφάλειες αυτοκινήτου, συνταξιοδοτικά ασφαλιστικά προγράμματα, που σκοπό έχουν την κάλυψη του κενού παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών της Hellenic Postbank-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αυξάνοντας την κερδοφορία και ικανοποιώντας μεγαλύτερο εύρος των αναγκών των πελατών της. 

Τα προϊόντα αυτά ξεκινούν από τα πιο απλά και κατανοητά προγράμματα, τα οποία ο πελάτης μπορεί να προμηθευτεί με απλές διαδικασίες έκδοσης και με μία μόνο επίσκεψή του σε οποιοδήποτε κατάστημα, προκειμένου να διευκολύνεται η συναλλαγή, ενώ μπορούν επίσης να εμπλουτιστούν, με σύγχρονα επικουρικά προγράμματα.

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά την ασφάλιση αυτοκινήτου, εκτός από το βασικό πακέτο, θα υπάρχουν ίσως και δύο πιο αναβαθμισμένα που αφορούν σε εξειδικευμένες καλύψεις, όπως κλοπή, πυρκαγιά και άλλες περιπτώσεις ζημιών. 
Σχετικά με την ασφάλιση κατοικίας, υπάρχουν δυο διαφορετικές αγορές, απευθυνόμενοι στην κατηγορία των πελατών που αναζητούν ένα πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας, είμαστε σε θέση να τους προτείνουμε να ασφαλίσουν το σπίτι τους- εκτός από την ασφάλιση πυρκαγιάς- με κάποιο πολυασφαλιστήριο κατοικίας (π.χ. για κλοπή περιεχομένου, διάρρηξη σωληνώσεων, πλημμύρες κτλ.). 
Η τρίτη κατηγορία προϊόντων, οι ασφαλίσεις σύνταξης, αφορά σε ένα συνταξιοδοτικό προϊόν, το οποίο θα ξεκινά περίπου από τη βάση των 30-40 ευρώ μηνιαίως και θα κινείται ανοδικά ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε πελάτη, βοηθώντας τον να χτίσει μια επιπρόσθετη ισόβια σύνταξη σε 25-40 χρόνια. 
Σε αυτόν τον κλάδο, συμπεριλαμβάνεται και η ασφάλιση του δανείου,  προϊόν που μπορεί επιπλέον να υποστηριχθεί, με σύγχρονα επικουρικά προγράμματα, όπως τα προγράμματα αναπηρίας ή ανεργίας.
 
  1. Έχετε καταλήξει με ποίες εταιρείες θα συνεργάζεστε ή είναι ένα θέμα ανοικτό;
 
Αυτήν την ώρα διαμορφώνονται τα προϊόντα στην τελική τους μορφή, επομένως υπάρχουν ζητήματα όπως αυτό που παραμένουν ανοιχτά.
 
  1. Ποιοι και πόσοι είναι αυτοί θα προωθούν τα προϊόντα που μεσιτεύει η  εταιρεία.
 
Η βασική διάθεση των προϊόντων θα πραγματοποιείται από το δίκτυο της Hellenic Postbank-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και των ΕΛΤΑ.
 
  1. Τα στελέχη αυτά έχουν πιστοποιηθεί ή θα πιστοποιηθούν;
 
Στις 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις, με τις οποίες πιστοποιήθηκε το προσωπικό μας. Στα μεγάλα καταστήματα του δικτύου μας έχουν πιστοποιηθεί δυο υπάλληλοι και στα μικρότερα, τουλάχιστον ένας, ανάλογα και με τις ανάγκες κάθε περιοχής. Μέχρι στιγμής έχουν εκπαιδευθεί και πιστοποιηθεί περίπου190 άτομα από την πλευρά της Hellenic Postbank-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και άλλα 80 από τα ΕΛΤΑ. 
Έτσι, από το Σεπτέμβρη ξεκινά και η εκπαίδευση τους, πάνω στα προϊόντα, δηλαδή στην πράξη. Πρόκειται για το front line των καταστημάτων μας, για προσωπικό που έχει επιλεγεί με σφιχτά κριτήρια, ώστε να λειτουργεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.
 
  1. Τι φιλοδοξείτε να κερδίσετε από αυτή την νέα δραστηριότητα; Ποιοι είναι οι στόχοι σας; Έχετε πλάνο ανάπτυξης και τι προβλέπει;
 
H σύσταση της νέας θυγατρικής και η επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Hellenic Postbank-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και των ΕΛΤΑ, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς συνεχώς επεκτείνεται και διεκδικεί νέα μερίδια αγοράς, που τo καθιστούν πλέον όμιλο. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιείται το ευρύτατο δίκτυο των δύο οργανισμών, αναδεικνύοντας την Post Insurance στην πρώτη ίσως δύναμη στην Ελλάδα ως φορέα τραπεζικών και ασφαλιστικών εργασιών με 985 σημεία διάθεσης σε όλη τη χώρα, κερδίζοντας έτσι το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.
Αυτήν την ώρα οριστικοποιούνται τα προϊόντα και «κλείνουν» οι τελευταίες λεπτομέρειες με την εταιρεία που θα μας διαθέσει το software, που αποτελεί τομέα νευραλγικής σημασίας καθώς επιδιώκουμε ο πελάτης που επισκέπτεται τα καταστήματά μας να είναι σε θέση να πάρει το συμβόλαιό του αμέσως και όλη η υποστήριξη από εκεί και μετά (π.χ. αναγγελία ατυχήματος, ζημιάς κ.ο.κ) να πραγματοποιείται κεντρικά από την Post Insurance Brokerage Μεσίτες Ασφαλίσεων ΑΕ και όχι από τα καταστήματα. Μέσα στον Αύγουστο θέλουμε να ξεκινήσει πιλοτικά η διάθεση των προϊόντων σε κάποια καταστήματα, έτσι ώστε το Σεπτέμβρη να ξεκινήσει σταδιακά η διάθεσή τους από τους υπαλλήλους όλων των καταστημάτων, στο σύνολο του δικτύου. 
 
  1. Ποία θεωρείτε ότι είναι τα πλεονεκτήματά σας έναντι των ανταγωνιστών;
 
Η Post Insurance διαθέτει branded προϊόντα απλά και κατανοητά σε ανταγωνιστικές τιμές, σε συνεργασία με τις σημαντικότερες ασφαλιστικές εταιρείες, ώστε σε καμία περίπτωση να μην τίθεται σε αμφισβήτηση η αξιοπιστία τους. Σκοπός μας είναι ο πελάτης μας να αγοράζει ασφαλιστικά προϊόντα αισθανόμενος το ίδιο επίπεδο σιγουριάς και ασφάλειας που και σήμερα απολαμβάνει στην Hellenic Postbank-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στα ΕΛΤΑ. Επιπλέον, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στο θέμα της ταχύτητας,  λύνουμε το πρόβλημα της ζημιάς γρήγορα, εξάλλου ένα μεγάλο πλεονέκτημα της banκassurance διαδικασίας πωλήσεων προϊόντων είναι ο πελάτης με μία του επίσκεψη να αγοράσει το προϊόν. 
Από την άλλη πλευρά, είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε το συγκριτικό πλεονέκτημα του ευρύτατου υπάρχοντος δικτύου των δυο οργανισμών.
 
 
  1. Εδώ -με αυτό το εγχείρημα- ολοκληρώνεται η είσοδός σας στα ασφαλιστικά προϊόντα ή έχετε ανοικτούς ορίζοντες και για τυχόν συνέχεια;
 
Και οι δυο οργανισμοί έχουν ανοιχτές κεραίες, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν κάθε δυνατή ευκαιρία, ανάλογα και με τις απαιτήσεις που διαμορφώνει η κάθε εποχή.