Σανίδα σωτηρίας η Commercial Value;

Στην Commercial Value προέτρεψε ο Παύλος Ψωμιάδης να στραφεί το ασφαλιστικό δίκτυο της Ασπίς όπου μπορούν να ανοίξουν κωδικούς και να μεταφέρουν εκεί χαρτοφυλάκια πελατών μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανάκληση των αδειών από ην ΕΠΕΙΑ.
Αυτό έγινε κατά τη χθεσινή συνάντηση του κ. Ψωμιάδη με το δίκτυο σε ένα τεταμένο κλίμα, όπου μεταξύ άλλων επέμεινε στο θέμα της εγκυρότητας της εγγυητικής επιτολής, ότι υπήρχε και μία ακόμα εγγυητική από τη Deutsche Bank για την οποία δεν αναφέρθηκε τίποτα, ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό και ότι μπορεί να κινηθεί νομικά κατά της εποπτικής αρχής, από την οποία είχε ζητήσει να αποδεσμεύσει κάποια χρήματα για να πληρώσει εργαζόμενους, αλλά δεν του το επέτρεψαν.
Σε ότι αφορά τη Commercial Value κύκλοι της εταιρίας εξηγούν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα εξαιτίας των εξελίξεων και στηρίζουν την άποψη αυτή στο ότι η μετοχική σύνθεση δεν επηρεάζει τη λειτουργία της εταιρίας σε σχέση με τις τελευταίες αποφάσεις.
Ωστόσο, το γεγονός ότι βασικός μέτοχος είναι η Aspis Holding στην οποία βασικός μέτοχος είναι ο κ. Ψωμιάδης μπλέκει τα πράγματα και δίνει σύμφωνα με πληροφορίες, τη δυνατότητα στην ΕΠΕΙΑ να προχωρήσει σε κλείσιμο της εταιρίας, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Proton. 

Σε αυτή την περίπτωση επόμένως, η προτροπή Ψωμιάδη πέφτει στο κενό.Αλλά και σε ότι αφορά αυτή κάθε αυτή τη μεταφορά χαρτοφυλακίων από το δίκτυο, υπάρχουν προβλήματα. 

Μπορεί να φαίνεται σχετικά εύκολο στον κλάδο αυτοκινήτου αλλάζοντας απλά εταιρία ο πελάτης, όμως η πραγματικότητα στην αγορά είναι εντελώς διαφορετική τους τελευταίους μήνες. 

Οι ίδιοι οι διαμεσολαβητές διαβλέποντας τις εξελίξεις, προέτρεπαν τους πελάτες τους να εμπιστευθούν κάποια άλλη εταιρία στην ανανέωση των συμβολαίων τους προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα.

Άλλωστε ποιος πελάτης θα εμπιστευόταν μια εταιρία που μπορεί να αντιμετωπίσει αύριο αντίστοιχο πρόβλημα; Και αυτό είναι να ακόμα μεγάλο πρόβλημα στην περίπτωση της Commercial Value. Η απαξίωση δηλαδή από όλες αυτές τις εξελίξεις.
Σε ότι αφορά βέβαια τον κάδο Ζωής, μετά τις θέσεις του υπουργού Οικονομίας κ. Παπαθανασίου για μοίρασμα του χαρτοφυλακίου σε άλλες εταιρίες και τον άμεσο ορισμό Επόπτη Χαρτοφυλακίων Ζωής, δε βλέπουμε πώς θα μπορούσε να γίνει η μεταφορά χαρτοφυλακίων με «επίσημο» τρόπο ή προτροπή προς τη Commercial Value.