Την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων ζητά η ΟΑΣΕ

Την άμεση παρέμβαση τόσο της κυβέρνησης όσο και των ασφαλιστικών εταιρειών προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, General Union, General Trust και Σκούρτης ΑΕΓΑ, ζητά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
Η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α.) να ανακαλέσει εν μέσω προεκλογικής περιόδου την άδεια λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια   ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, General Union, General Trust και Σκούρτης ΑΕΓΑ, αφήνει κυριολεκτικά στο δρόμο στο έλεος της ανεργίας και μάλιστα απλήρωτους για δεδουλευμένα πολλών μηνών πάνω από 700 εργαζόμενους προκαλώντας μείζονα οικογενειακά προβλήματα σε αυτούς. 
Η περίφημη εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα, όταν δεν λαμβάνεται μέριμνα και για τους εργαζόμενους στον κλάδο. Από τη μία η εμμονή ορισμένων επιχειρηματιών να λειτουργούν με επισφαλή διαχείριση των αποθεματικών – στα όρια της νομιμότητας- και από την άλλη η ανοχή της πολιτείας και η αδυναμία της να επιβάλλει ουσιαστικούς ελέγχους στη λειτουργία τους επέτρεψαν να οδηγηθούμε στις σημερινές δραματικές εξελίξεις. 
Καλούμε τον υπουργό Οικονομίας κ. .Γ. Παπαθανασίου να υλοποιήσει το συντομότερο τις δεσμεύσεις που παρουσίασε σήμερα στη συνάντηση που είχαμε μαζί του. 

Η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους, η συνέχιση της απασχόλησης στην εταιρεία Ζωής, καθώς και η υπόσχεση του για απορρόφηση απολυμένων εργαζομένων στις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου δεν πρέπει να μείνουν απλώς υποσχέσεις. 

Οι συγκεκριμένες προτάσεις που ως Ομοσπονδία του καταθέσαμε δίνουν διέξοδο στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και περιμένουμε την αποδοχή τους και τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις του Υπουργού και της Κυβέρνησής.

Η Ομοσπονδία μας θα συναντηθεί αύριο με την Ένωση Ασφαλιστικών Ελληνικών Εταιριών προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις μας, ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους εργαζόμενους των εταιριών που έκλεισαν.
Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπισθεί άμεσα η εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο μας με 700 και πλέον συναδέλφους μας στον δρόμο.
Ήδη αποστείλαμε προσκλήσεις προς όλα τα κόμματα για άμεση συνάντηση με την Ομοσπονδία μας