Συνάντηση των Συνεργατών της Interamerican στην Ηλεία

Η φετινή καλοκαιρινή συνάντηση των διακεκριμένων Συνεργατών του Δικτύου Πωλήσεων Interamerican, που αποτελεί θεσμό επιβράβευσης και ευκαιρία αναψυχής και ανανέωσης για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής των πωλήσεων, βρήκε την Interamerican να προτάσσει απέναντι στην οικονομική κρίση, την οποία διέρχεται η αγορά, το σφρίγος και τη δυναμική που χαρακτηρίζουν την πορεία της στα ασφαλιστικά πράγματα του τόπου μας εδώ και σαράντα χρόνια.
Κατά την κεντρική εκδήλωση της εξαήμερης συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 25 Αυγούστου στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Aldemar» στη Σκαφιδιά Ηλείας, αναπροσδιορίστηκαν από την ηγεσία της Εταιρείας οι βασικοί στόχοι, που είναι η διατήρηση της κερδοφορίας της κατά την επόμενη τριετία και η περαιτέρω ενίσχυση του ηγετικού ρόλου της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. 
Παράλληλα, η Interamerican εστιάζει στη δημιουργία, ενσωμάτωση και διατήρηση σημαντικής αξίας για την Εταιρεία. Ακόμη, σταθερούς στόχους αποτελούν η αύξηση της αποδοτικότητας και παραγωγικότητας σε όλο το φάσμα λειτουργιών, η ανάπτυξη των ανθρωπίνων πόρων και της πολυκαναλικής διανομής και τέλος, η καινοτομία. 

H εφαρμογή της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας στην οργάνωση, όπου η Εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 15 εκατ. ευρώ, σε συνδυασμό με τη βελτιστοποίηση του ελέγχου των λειτουργικών δαπανών, η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, η ευελιξία στη διανομή και η τυποποίηση σε προϊόντα και υπηρεσίες, συμπληρώνουν τις προτεραιότητες της διοίκησης.

«Ο ανταγωνισμός, λόγω των κοινωνικών μεταβολών, σταδιακά εξελίσσεται σύμφωνα με απαιτήσεις υψηλού επιπέδου τόσο από τις αρχές εποπτείας όσο και από τους καταναλωτές και τούτο ευνοεί την Εταιρεία, εφ’ όσον είμαστε σε ετοιμότητα και μπορούμε να ανταποκριθούμε» τόνισε στη συνάντηση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Γ. Κώτσαλος, επισημαίνοντας ότι στο σημερινό πολύπλοκο περιβάλλον ο επαγγελματισμός των Συνεργατών, η Καινοτομία και η Πελατοκεντρικότητα αποτελούν θεμελιώδεις αξίες πάνω στις οποίες στηρίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της η Interamerican. 
Ο Πρόεδρος κ. A. Hegarty υπογράμμισε τη σημαίνουσα θέση της Interamerican μεταξύ των εταιρειών εκμετάλλευσης της Eureko, όπου προβάλλει ως εταιρεία αιχμής, ενώ ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων κ. Γ. Μαυρέλης παρουσίασε τα πεπραγμένα του επταμήνου και τις προσδοκίες για την επίτευξη και υπέρβαση των παραγωγικών στόχων του έτους, με βάση την θετική πορεία της παραγωγής. 
Το σημαντικό είναι ότι κατά την τελευταία τετραετία η Interamerican παρουσιάζεται σταθεροποιημένη σε λειτουργικά κέρδη, με υψηλό περιθώριο φερεγγυότητας και άριστα προετοιμασμένη για το Solvency II. 

Με στρατηγικές κινήσεις τόσο σε επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών όσο και στη διανομή-παράδειγμα η πρόσφατη συνεργασία με την ING στον τομέα υγείας- παίρνει θέση υπεροχής στο ασφαλιστικό τοπίο της επόμενης ημέρας, που σίγουρα θα είναι διαφορετικό.

Η συνάντηση ενημέρωσης ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις των κ. Τ. Ηλιακόπουλου και κ. Ξ. Λιαπάκη, διευθυντών του αναδομημένου Contact Center και της Μηχανογράφησης αντιστοίχως, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις σημαντικές για το Δίκτυο Πωλήσεων διαδικαστικές αλλαγές και βελτιώσεις στους εν λόγω τομείς εξυπηρέτησης πελατών και υποστήριξης της δουλειάς των Συνεργατών.
 
Οι βραβεύσεις
Ιδιαίτερα τιμητική ήταν για την Εταιρεία και τους ανθρώπους της η παρουσία στο “Aldemar” του πρύτανη της ασφαλιστικής αγοράς Αλέξανδρου Ταμπουρά. 

Μετά από μια συγκινητική αναφορά στην προσωπική του ιστορία και σε αυτά που τον συνδέουν με την Interamerican, ο κ. Ταμπουράς επέδωσε τα δύο εξέχοντα βραβεία ποιότητας, που φέρουν το όνομά του, στον Ηλία Κοντογιάννη για τη μακρά διάρκεια, την παραγωγικότητα και τη δημιουργική προσφορά του στην Εταιρεία και στην Ελευθερία Δανελλάκη, Ασφαλιστική Σύμβουλο του Γραφείου Πωλήσεων Ρόδου, για το πολύ μεγάλο χαρτοφυλάκιο Ζωής που διατηρεί. 

Ειδικότερα, ο Ηλίας Κοντογιάννης εκφράζει με την ενεργό παρουσία του στις πωλήσεις, από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 μέχρι σήμερα, συμπυκνωμένη την ιστορία της Εταιρείας, έχοντας αναδείξει ο ίδιος αρκετούς νέους Συντονιστές.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των καλύτερων Συνεργατών του 2008 ανά τομέα δραστηριότητας, με κορυφαίους Συντονιστές τους Θ. Θωμόπουλο, Δ. Φαραντούρη και Κ. Λάμπρου στη νέα παραγωγή Ζωής, τον Ι. Γραμματικό στις Γενικές Ασφάλειες και τη Μ. Παπαδοπούλου στα Αμοιβαία Κεφάλαια.