Την ερχόμενη Δευτέρα κρίνεται το μέλλον της Ασπίς

Χωρίς απόφαση έληξε η χθεσινή συνεδρίαση της Επ.Ε.Ι.Α. που όπως είναι γνωστό ασχολήθηκε με θέμα της Ασπίς και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 205 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή συνεδρίασε μια φορά το πρωί και μια φορά το απόγευμα, προκείμενου να εξετάσει μια σειρά από παραστατικά που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ασπίς κ. Π. Ψωμιάδης, για την εξασφάλιση των απαιτούμενων κεφαλαίων. 

Ωστόσο απόφαση δεν ελήφθη, καθώς τα εν λόγω παραστατικά δεν κάλυψαν τις απαιτήσεις της Επιτροπής και για αυτό και κρίθηκε σκόπιμο το διοικητικό συμβούλιο να συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα.
 
Από τα διάφορα σενάρια που ακούστηκαν στην ασφαλιστική αγορά, το επικρατέστερο φαίνεται να είναι αυτό που αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ομίλου γνωστοποίησε στην Επιτροπή επιστολές πρόθεσης δύο ξένων ισχυρών τραπεζικών ομίλων, από τις οποίες προκύπτει -απλά και μόνον- το ενδιαφέρον τους να στηρίξουν οικονομικά τον όμιλο. 

Η Επιτροπή ζήτησε περαιτέρω διευκρινήσεις και διασφαλίσεις για τα χρήματα αυτά από τον πρόεδρο του ομίλου, οπότε το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο.