Η Aon λανσάρει νέα υπηρεσία διαχείρισης κινδύνων για εύπορους πελάτες

Το τμήμα διαχείρισης κινδύνων της Aon σε ανάλυσή του αναφέρει ότι λόγω των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση, μεγάλο ποσοστό αρκετά εύπορων οικογενειών επενδύει σε κατοικίες, αυτοκίνητα αλλά και έργα τέχνης.
Στην αυξανόμενη ανάγκη που έχει δημιουργηθεί η Aon λανσάρει μια νέα υπηρεσία διαχείρισης κινδύνων για πελάτες με υψηλό εισόδημα. Η νέα αυτή υπηρεσία χωρίζεται σε τρία διαφορετικά μέρη, ξεκινώντας από την έκθεση του πελάτη:
 
  • Ακίνητα, έργα τέχνης, σκάφη, αυτοκίνητα, κοσμήματα
  • Υποχρεώσεις, χρηματικές εκκρεμότητες με ιδιώτες ή με το κράτος   
  • Οικογενειακή κατάσταση, πιθανότητα απαγωγής, φήμη, ταξίδια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
 Μόλις συμπληρωθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και επαληθευτούν, γίνεται διασταυρωτική αναφορά με το τρέχον ασφαλιστικό πρόγραμμα προκειμένου να επαληθευτεί εάν οι τρέχουσες διευθετήσεις
 
  • Καλύπτουν τους «κινδύνους» που αντιμετωπίζει ο πελάτης
  • Δεν υπάρχουν κενά ή επικαλύψεις στο ασφαλιστικό συμβόλαιο
  • Χρησιμοποιεί όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την αύξηση της αποδοτικότητας του κεφαλαίου
 Τα αποτελέσματα της έρευνας κατόπιν δίνονται στον πελάτη για περαιτέρω αξιοποίηση.
The findings of the audit are published in a report that is given to the family or its adviser during a closing consultation. 

Ο κ. Τσάρλς Χάμιλτον Διευθύνων Σύμβουλος της Aon Private Risk Management σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η επενδυτική αστάθεια έχει ωθήσει αρκετούς πελάτες να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια των περιουσιακών τους στοιχείων. 

Καθώς η εμπιστοσύνη σε χρηματοοικονομικούς συμβούλους έχει μειωθεί κατά πολύ, οι ασφαλιστικοί πράκτορες έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου «προστατεύοντας» τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών τους».