ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.Γ.Α : Με +31% «έτρεξαν» τα κέρδη στο εξάμηνο

Ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Ευρώπης ΑΕΓΑ κ. Ν. Μακρόπουλος ανακοίνωσε ότι τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη της εταιρείας για το α΄ εξάμηνο σημείωσαν άνοδο 31% και ανήλθαν σε 563,6 χιλ. ευρώ.
Το combined loss ratio για το α’ εξάμηνο του 2009 είναι 76,49% δηλαδή πολύ χαμηλότερα από το κρίσιμο όριο του 100% επιτρέποντας έτσι την πραγματοποίηση σημαντικού καθαρού κέρδους από το τεχνικό αποτέλεσμα.
Πέρα από τα κέρδη, τους ρυθμούς ανάπτυξης, την καλή οργανωτική δομή και το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό της, η εταιρία διαθέτει υγιή διάρθρωση χαρτοφυλακίου, δεδομένου ότι ο κλάδος Αυτοκινήτου συμμετέχει μόλις κατά 9,35% στο σύνολο της παραγωγής. 

Οι επενδύσεις και τα χρηματικά διαθέσιμα της εταιρίας ανέρχονται στο ποσό των  9,24 εκατ. ευρώ και υπερκαλύπτουν κατά 153,4% το σύνολο των ασφαλιστικών προβλέψεων.

Το περιθώριο φερεγγυότητας που διαθέτει η ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.Γ.Α. είναι περίπου τριπλάσιο του απαιτούμενου από τον νόμο.
Η εταιρία θα συνεχίσει το 2009 την υγιή αναπτυξιακή της πορεία, παρόλο το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την αύξηση της κερδοφορίας σε 1,35 εκατ. ευρώ και την επίτευξη απόδοσης επί των Ιδίων Κεφαλαίων κατά 25% περίπου