Interamerican: Προγράμματα για την περιβαλλοντική ευθύνη των επιχειρήσεων

Στη νέα αγορά της περιβαλλοντικής ευθύνης των επιχειρήσεων απευθύνεται η Interamerican με τη νέα γραμμή των καινοτόμων προγραμμάτων «Green Line».
Τα προγράμματα παρέχουν ολοκληρωμένες καλύψεις προσαρμοσμένες στο νέο ευρωπαϊκό και ελληνικό θεσμικό καθεστώς, το σχετικό με την ευθύνη όσον αφορά στην πρόληψη και την αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημίας.  
Τα προγράμματα “Green Line” παρέχουν καλύψεις για: 
           δαπάνες αποκατάστασης του περιβάλλοντος για αιφνίδιο και ατυχηματικό γεγονός, για το οποίο έχει καταλογισθεί ευθύνη από την αρμόδια Αρχή, σε ύδατα, έδαφος και βιοποικιλότητα,
           δαπάνες για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής ζημίας που επήλθε,
           δαπάνες για την εκπόνηση μετρήσεων, μελετών και προτάσεων μέτρων αποκατάστασης προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημία,
           αστική ευθύνη προς τρίτους για την αποκατάσταση υλικών ζημιών,
           δαπάνες νομικής εξειδικευμένης υποστήριξης,
Επιπρόσθετα παρέχεται κάλυψη και για δαπάνες αποκατάστασης της περιουσίας του ασφαλιζομένου έναντι περιβαλλοντικής ζημίας, συνδυαστικά με την παρεχόμενη ασφάλιση περιουσίας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican κ. Κώτσαλος, αναφερόμενος στη νέα πρωτοβουλία της εταιρείας, δήλωσε: «Στην Interamerican έχουμε κατανοήσει τις εξελισσόμενες μεγάλες ανάγκες στο πολύπλοκο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα του σχετικού ρόλου της ασφαλιστικής βιομηχανίας».