Η θεραπεία πλησιάζει στο τέλος…

Εθισμένοι χρόνια τώρα οι άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς στις υποσχέσεις των εποπτικών αρχών περί εξυγίανσης, δεν μπορούν εύκολα να δεχθούν ότι κάτι μπορεί να έχει αλλάξει στην εποπτεία. 
Και όμως είναι αλήθεια ότι κάτι έχει αλλάξει. Για πρώτη φορά ο φορέας, (η ΕπΕΙΑ σήμερα) που έχει αναλάβει την εποπτεία γνωρίζει πέρα ως πέρα το τι συμβαίνει. Η «ακτινογραφία» έχει βγει τα προβλήματα του «ασθενούς» έχουν διαγνωστεί, η γνωμάτευση καταρτίστηκε. 
Ωστόσο όπως σε κάθε ασθένεια –ιάσιμη- πρέπει να εφαρμοστεί και η σωστή αγωγή, για να περάσει. Έτσι και σήμερα η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης κάνει αυτή την δουλειά. Προσπαθεί για την θεραπεία του ασθενούς. Για να σωθεί από την πολυετή ασθένεια διότι διαφορετικά δε θα επιβιώσει. 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο κ. Πέτσας, μετά την διάγνωση, ενημέρωσε, τους ασθενείς, και προχώρησε στην θεραπεία που δεν ήταν άλλη παρά η χρονική αναμονή για να αναρρώσουν. Πέρασε ο κατάλληλος χρόνος και τώρα αποφάσισε να περάσει σε πιο δραστική θεραπεία στους «ανυπάκουους» ασθενείς όπως και έκανε αποφασίζοντας να δεσμεύσει την περιουσία στις εταιρείες ΑΣΠΙΣ (ΑΕΓΑ και ΑΕΑΖ) και Commercial Value. 
Μετά από λίγο καιρό θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα προβεί σε ανακλήσεις αδειών λειτουργίας και λίγο αργότερα σε ακόμη πιο σκληρές κινήσεις (είναι η έκπληξη) καθώς στην ελληνική αγορά η ασθένεια εξελίχθηκε σε επιδημία και χρειάζεται ακόμη πιο σοβαρή θεραπεία.
Όπως και να έχει είναι θλιβερό να μπαίνουν οι εταιρείες σε καραντίνα και ακόμα πιο θλιβερό να μη καταφέρνουν να επιβιώσουν. Ωστόσο είναι παράδοξο να μην επιβιώνουν εταιρείες, χιλιάδες καταναλωτές να μένουν εκτεθειμένοι (καθώς η πολιτεία δε τους βοηθά) και οι «καπεταναίοι» των εταιρειών να διαβιούν πολυτελώς και να στήνουν νέα επιχειρηματικά σχέδια απολαμβάνοντας του κόπους –των άλλων- μιας ζωής. Κάτι όμως θα γίνει και εδώ γιατί όπως μαθαίνουμε υπάρχει κινητικότητα και από άλλες πλευρές…