Στο πρόγραμμα ενίσχυσης των ΜΜΕ εισέρχεται η International Life

Η International Life επελέγη μεταξύ των άλλων 26 δικαιούχων, που θα αναλάβουν να «τρέξουν» το πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ύψους 1 δις. ευρώ που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας. Πρόκειται για τη μόνη ασφαλιστική εταιρεία, που αναλαμβάνει για πρώτη μάλιστα φορά, το ρόλο ενδιάμεσου δικαιούχου στην υλοποίηση προγραμμάτων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς. 
Μέσα από τη σχετική διαδικασία, η International Life, προσδοκά να αποκομίσει σημαντική εμπειρία αλλά και τεχνογνωσία, που θα ενισχύσει την παρουσία της στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η International Life υπέβαλε προσφορά από κοινού με την BNP Paribas, η οποία θα λειτουργήσει ως χρηματοδότης της ίδιας συμμετοχής των ενδιαφερομένων ΜΜΕ που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. 

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της International Life κ. Φωκίωνα Μπράβο, η εταιρεία θα υποστηρίξει τη σχετική δράση μέσα από το δίκτυο των 50 υποκαταστημάτων που διαθέτει στην περιφέρεια και τα αστικά κέντρα, ενώ ήδη έχει προχωρήσει στη συγκρότηση ειδικής υπηρεσίας, που θα υποδέχεται τις αιτήσεις και θα αξιολογεί τις προτάσεις. 

Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα αναμένεται η προδημοσίευση της προκήρυξης, που θα ορίζει αναλυτικά τα κριτήρια συμμετοχής των επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι το μέτρο θα αφορά σε επιχειρήσεις του κλάδο της μεταποίησης και του τουρισμού που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους. Ανώτατο όριο του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού ορίζονται τα 350.000 ευρώ, ενώ η επιδότηση θα κυμαίνεται μεταξύ 50% και 60% της επένδυσης, ανάλογα με την περιοχή. Ένα μέρος της επιδότησης, που μπορεί να είναι το 35% ή το 50% της χρηματοδότησης, θα δίνεται ως προκαταβολή, ενώ η ίδια συμμετοχή του επενδυτή πρέπει να φθάνει το 25% κατ’ ελάχιστο του συνόλου της επένδυσης.