Στην Κομισιόν προσέρχεται ο Σύνδεσμος Μεσιτών Χωρών της Μεσογείου

Παρεμβάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για θεσμικά ζητήματα, προτίθεται να αναλάβει ο Σύνδεσμος Μεσιτών Χωρών της Μεσογείου, προκειμένου να αναβαθμίσει το θεσμό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά παράλληλα και να προβάλλει τη συμβολή του στην ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης.
 
Το ανωτέρω θέμα απασχόλησε τους εκπροσώπους φορέων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αλγερία, το Μαρόκο και η Αίγυπτος, που συναντήθηκαν στην Αθήνα, όπου την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Μεσιτών Χωρών της Μεσογείου, την οποία διοργάνωσε με επιτυχία ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ).
 
Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, αναλύθηκαν οι δομές της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στις χώρες οι οποίες συμμετέχουν στο Σύνδεσμο, συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονταν της νομοθεσίας, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, αποφασίσθηκε ο Σύνδεσμος να προβεί σε παραστάσεις στα αρμόδια κοινοτικά όργανα προκειμένου να προωθήσει σε θεσμικό κυρίως επίπεδο ζητήματα που αφορούν τον κλάδο.
 
Εκ μέρους του ΣΕΜΑ, ο πρόεδρός του, κ. Γ. Καραβίας, στην ομιλία του υπογράμμισε ότι οι Μεσογειακές χώρες διέπονται από κοινή κουλτούρα σε ότι αφορά τον επαγγελματισμό των μεσιτών ασφαλίσεων και ζήτησε από όλους να συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε να συμμετάσχουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην προσπάθεια που καταβάλλεται και στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης.
 
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 38 στελέχη της Μεσογειακής μεσιτικής αγοράς, ανακοινώθηκε επίσης ότι ως νέο μέλος στο Σύνδεσμο ενεγράφη το Μόντε Κάρλο, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι σε κλίμα ιδιαιτέρως φιλικό συζητήθηκαν ενδεχόμενες συνέργιες μεταξύ μεγάλων μεσιτικών γραφείων χωρών της Μεσογείου.
 
Άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2010 και την Ιταλία, όπου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Μεσιτών Χωρών της Μεσογείου.