Στη λιανική τα ασφαλιστικά συμβόλαια

Το επιχειρείν θέλει τόλμη και οι «μεγάλοι» της αγοράς το δείχνουν κάθε στιγμή. Ένα από τα κορυφαία πρόσωπα της αγοράς που χρόνια βρίσκεται στο προσκήνιο παρά τα ανά εποχές «δεινά» που περνά -και προσπερνά- συνεχίζει να προχωρεί. Και όχι μόνο καθώς από την μία πλευρά των ενεργειών του εξετάζει πως θα περάσει τον τελευταίο κάβο που συνάντησε και από την άλλη στρώνει τα σχέδια και νέων εξαγορών. Υπερβάλλουσα ευφορία ή κάτι γνωρίζει;
 
 «Πόρτα τρωνε» οι επιχειρήσεις που θέλουν να ασφαλιστούν για τρομοκρατικές ενέργειες. Προσφάτως επιχείρηση πλάι στου ΦΙΞ θέλησε να ασφαλιστεί σε μεγάλη εταιρεία. Ο ασφαλιστικός σύμβουλος απηύθυνε ερώτημα -όπως του έχουν υποδείξει- στη διοίκηση και εισέπραξε άρνηση. Είπαμε αυξημένο κίνδυνος και όποιος πρόλαβε ασφαλίστηκε. Αλλά όχι και σε τέτοια απόσταση από το κέντρο. Κάτι πρέπει να γίνει με το «αγαθό» που παρέχεται υπό προϋποθέσεις. Από το κράτος αρχικά και τις εταιρείες στη συνέχεια.
 
Είδε και απόειδε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία και έδωσε έμφαση στις συνεργασίες μήπως και αυξήσει το πελατολόγιό της αφού οι προσδοκίες από την τραπεζική συνεργασία δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Ωστόσο, το «χαστούκι» των επενδύσεων στα χρηματιστήρια ακόμα δεν το ξέχασε. Έτσι και σκέπτεται -το επιτελείο- να βρει κάποιον καλό διαχειριστή για τα επόμενα χρόνια.
 
Η πρακτική του εξωτερικού έρχεται και στην Ελλάδα. Ασφαλιστικά συμβόλαια παντού και από κάθε κατάστημα. Όχι μόνο από τράπεζες και ασφαλιστικές αλλά και από άλλες επιχειρήσεις λιανικής. Ετσι γίνεται όσο πιο πολύ εμφανίζεται στο «ράφι» τόσο περισσότερα μάτια το βλέπουν. Μετά θα ακολουθήσουν και οι προσφορές..