Που πήγαν 20 δις.δολάρια της AIG(νυν Chartis);

 Το θέμα των ημερών είναι βέβαια ο «σεισμός» που προκάλεσαν διεθνώς οι εξελίξεις στην AIG. Όλοι βλέπουν ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι εταιρείες του ομίλου θα συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. Και το ίδιο φυσικά θα συμβεί και στην Ελλάδα, όπου άλλωστε είναι ιδιαίτερα εύρωστες.
Αυτό που δεν βλέπουν είναι απλές απαντήσεις σε μερικά πολύ προφανή ερωτήματα, όπως π.χ.: Για ποιους πιστωτές του ομίλου είχε τόση σημασία να κρατηθεί ζωντανός και να μην οδηγηθεί σε άλλη (πιο ασφαλή για το αμερικανικό δημόσιο) διαδικασία;
Σε ποιους πλήρωσε ο όμιλος στο διάστημα αιχμής του προβλήματος (Ιούλιος Σεπτέμβριος του 2008) 20 δισεκατομμύρια δολάρια; Απαντήσεις μέχρι τώρα δεν υπάρχουν. Γενική αίσθηση όμως πέραν του Ατλαντικού είναι ότι η AIG δεν αποτελεί πρόβλημα της Wall street, αλλά της Main street…
 • Ειδικά καθήκοντα στο bancassurance και τη βαλκανική δραστηριότητα της εταιρείας αναλαμβάνει ο άρτι αφιχθείς στην Ευρωπαϊκή Πίστη από την Allianz, Νίκος Νανόπουλος. Κάποιοι όμως, και όχι μόνο στον πέμπτο όροφο όπου εξοικονομήθηκε χώρος για το νέο στέλεχος, συνδέουν την άφιξή του με αναθέρμανση του φλερτ με τον Ορίζοντα.
 • Πρεμούρα, και για πολλούς δικαιολογημένα, που πλέον δεν την κρύβει ούτε η …γαλατική ευγένεια έχουν ξένες εταιρείες για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που θεωρούν ότι δέχονται στην αγορά του αυτοκινήτου. Ζητούν άμεσες λύσεις, πιέζοντας με όποιο τρόπο μπορούν, και υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις που από υψηλά ισταμένους είχαν παρασχεθεί, όταν έρχονταν να επενδύσουν στην ελληνική αγορά.
• Το αγαπημένο του ρητό, που το έχει αποθηκευμένο στο κινητό του, είναι: «Μην παραβαίνεις τη συνείδησή σου, προκειμένου να αποκομίσεις ένα πρόσκαιρο όφελος». Το επαναλαμβάνει συχνά, μαζί με άλλες παραινέσεις κατά τις επισκέψεις που πραγματοποιεί στα υποκαταστήματα της εταιρείας.