Προωθεί πακέτο ενίσχυσης της αγοράς η Επ.Ε.Ι.Α

Σε δέσμη ήπιων μέτρων για την ενίσχυση της ασφαλιστικής αγοράς προχωρά η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) μετά την χτεσινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιάννη. Παπαθανασίου. Η κατεύθυνση που προδιαγράφεται, διασφαλίζει τις ισορροπίες της αγοράς, αφού όλες οι εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να «χτίσουν» θέσεις άμυνας απέναντι στη χρηματοοικονομική κρίση.    
Σε ό,τι αφορά τις «εκκρεμότητες» που χρονίζουν, στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι 6-8 ασφαλιστικές εταιρείες, με βασική δραστηριότητα στις ασφαλίσεις αυτοκινήτου, θα κληθούν να συντάξουν τριετή επιχειρησιακά σχέδια για να καλύψουν το έλλειμμα των αποθεμάτων τους. Στην πρώτη δε από τις τρεις χρήσεις θα υποχρεούνται να καταβάλουν το 40% του καταλογισθέντος ελλείμματος.
Νέο διοικητικό συμβούλιο όρισε εν τω μεταξύ στην ΕΠΕΙΑ ο υπουργός Οικονομίας την προηγούμενη εβδομάδα. Η σύνθεσή του έχει ως εξής: Γεώργιος Πέτσας, ως Πρόεδρος, Στάϊκος Στυλιανός, ως Αντιπρόεδρος, και μέλη: Χάτσιος Μιχαήλ, Γεωργιάδης Λουκάς, Μπαλωμένος Κων/νος (εκπρόσωπος των καταναλωτών), Δελένδας Ιερώνυμος-Δημήτριος και Τοκάκης Ιωάννης.