O ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου για μια επιχείρηση

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος θα προσφέρει στην επιχείρηση κέρδος, εξασφάλιση και συγκριτικό πλεονέκτημα.
Η πρακτική ανάθεσης του πολύ ευαίσθητου τομέα της διαχείρισης των ασφαλιστικών κινδύνων στα χέρια πρόθυμων μεν αλλά ξένων με το αντικείμενο επαγγελματιών, όπως λογιστές, οικονομικοί διευθυντές, διευθύνσεις προσωπικού, τεχνικά τμήματα κλπ., δημιουργεί ανασφαλείς καταστάσεις για την λειτουργικότητα και ίσως την επιβίωση κάθε επιχείρησης.
Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και σύνθετοι, η γνώση τους απαιτεί πολυετή εμπειρία και συνεχή επιμόρφωση, ενώ ο χρόνος που απαιτείται για την διαχείρισή τους  δεν υπάρχει.
Ένας επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος με την ομάδα που τον υποστηρίζει θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την κατασκευή του ασφαλιστικού παζλ της κάθε επιχείρησης, θα δημιουργήσει ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των κινδύνων, θα εξασφαλίσει την πιο σωστή τιμολόγηση,  θα διαπραγματευτεί τους πιο επωφελείς όρους, θα διαγράψει ασάφειες, θα ελέγξει τα συμβόλαια, θα έχει πλήρη ευθύνη για την διαχείριση και την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων, θα παρέχει διαρκή ενημέρωση στον επιχειρηματία.
Οι επιχειρήσεις με μεγάλο αριθμό προσωπικού μπορούν να εκμεταλλευτούν το τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα της ομαδικής συμμετοχής σε προγράμματα κοινού ενδιαφέροντος. Είναι πασιφανές ότι μια ομάδα αντιμετωπίζεται εντελώς διαφορετικά από το μεμονωμένο άτομο. Η μαζική συμμετοχή δημιουργεί τελειοποιημένα προγράμματα, τελειοποιημένη κοστολόγηση και τελειοποιημένες υπηρεσίες. Η οργανωμένη και επαγγελματική διαχείριση των ασφαλιστικών θεμάτων κάθε επιχείρησης, εξασφαλίζει κέρδος χρημάτων, εξασφάλιση και σιγουριά, συγκριτικό πλεονέκτημα και ανάπτυξη ομαδικού-εταιρικού πνεύματος.