Προγράμματα από την Interamerican, για την περιβαλλοντική ευθύνη των επιχειρήσεων

Στη νέα αγορά της περιβαλλοντικής ευθύνης των επιχειρήσεων απευθύνεται η Interamerican με τη νέα γραμμή των καινοτόμων προγραμμάτων «Green Line», που έρχεται να συμπληρώσει τη δέσμη των πράσινων ασφαλιστικών προϊόντων της εταιρείας δίπλα στο «Energy Line», το οποίο καλύπτει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Το «Green Line» παρέχει ολοκληρωμένες καλύψεις προσαρμοσμένες στο νέο ευρωπαϊκό και ελληνικό θεσμικό καθεστώς, το σχετικό με την ευθύνη όσον αφορά στην πρόληψη και την αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημίας. 
Η Interamerican, έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα τα δύο τελευταία χρόνια και αναπτύξει υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και συνέργειες, είναι σε θέση με το «Green Line» να θωρακίσει κάθε μεγέθους και δραστηριότητας επιχείρηση στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Ειδικότερα, τα προγράμματα “Green Line” παρέχουν καλύψεις για:
           δαπάνες αποκατάστασης του περιβάλλοντος για αιφνίδιο και ατυχηματικό γεγονός, για το οποίο έχει καταλογισθεί ευθύνη από την αρμόδια Αρχή, σε ύδατα, έδαφος και βιοποικιλότητα,
           δαπάνες για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής ζημίας που επήλθε,
           δαπάνες για την εκπόνηση μετρήσεων, μελετών και προτάσεων μέτρων αποκατάστασης προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημία,
           αστική ευθύνη προς τρίτους για την αποκατάσταση υλικών ζημιών,
           δαπάνες νομικής εξειδικευμένης υποστήριξης,
ενώ επιπρόσθετα παρέχεται κάλυψη και για δαπάνες αποκατάστασης της περιουσίας του ασφαλιζομένου έναντι περιβαλλοντικής ζημίας, συνδυαστικά με την παρεχόμενη ασφάλιση περιουσίας. Συμπληρωματικά επίσης, παρέχονται στις ασφαλιζόμενες επιχειρήσεις ολοκληρωμένες υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου και εξειδικευμένες περιβαλλοντικές επιθεωρήσεις. 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican κ. Γιώργος Κώτσαλος, αναφερόμενος στη νέα πρωτοβουλία της εταιρείας, δήλωσε: “Στην Interamerican έχουμε κατανοήσει τις εξελισσόμενες μεγάλες ανάγκες στο πολύπλοκο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα του σχετικού ρόλου της ασφαλιστικής βιομηχανίας. 

Τα νέα ασφαλιστικά προγράμματά μας για την περιβαλλοντική ευθύνη και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι η απάντησή μας σε αυτό το μείζον ζήτημα, στο οποίο οι ασφαλιστικές προτάσεις μας συμπληρώνονται από την υπεύθυνη στάση και τις δεσμεύσεις της.