Aon: Ποίοι είναι οι κυριότεροι κίνδυνοι που απασχολούν τις εταιρίες

Στη δημοσιότητα βγήκαν τα αποτελέσματα του Global Risk Management Survey 2009 της Aon Corp., του μεγαλύτερου συμβούλου διαχείρισης κινδύνων και μεσιτείας ασφαλίσεων παγκοσμίως. Η έρευνα αυτή, η οποία διεξάγεται κάθε διετία, αναλύει και καταγράφει τις απόψεις κορυφαίων στελεχών διαχείρισης κινδύνων (Risk Managers, Chief Risk Officers, Οικονομικών διευθυντών κα) σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους και τις μεθόδους που ακολουθούν για τη διαχείρισή τους.
Στο φετινό Global Risk Management Survey, στελέχη 551 κορυφαίων επιχειρήσεων από 31 διαφορετικούς κλάδους σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, ερωτήθηκαν, μεταξύ άλλων, για το ποιούς θεωρούν ως τους κορυφαίους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, κατά πόσο είναι έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουν και τι αντίκτυπο πιστέυουν ότι μπορεί να έχουν αυτοί για την επιχείρησή τους. 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι τρεις κορυφαίοι επιχειρηματικοί κίνδυνοι σήμερα είναι κατά σειρά σημαντικότητας: η «Οικονομική κρίση», οι «Ρυθμιστικές και νομοθετικές αλλαγές» και ο «Κίνδυνος Διακοπής εργασιών». Ακολουθούν οι «Νέοι Ανταγωνιστές», οι «Αλλαγές στην τιμολόγηση καταναλωτικών αγαθών», η «Απώλεια φήμης», οι «Κίνδυνοι ταμειακών ροών/ρευστότητας», ο «Κίνδυνος Διακοπής Εφοδιαστικής Αλυσίδας», η «Αστική ευθύνη έναντι τρίτων», και η «Αδυναμία προσέλκυσης/διατήρησης ανθρωπίνου δυναμικού». “

Το Global Risk Management Survey 2009 της Aon κρατά τους πελάτες μας ενήμερους για τις νέες προκλήσεις και τους κινδύνους της εποχής μας και για τον τρόπο που άλλες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις τους διαχειρίζονται, βοηθόντας τους έτσι να επιτύχουν αειφόρο ανάπτυξη, σταθερή ευημερία και κερδοφορία,” δήλωσε ο Σταύρος Παπαγιαννόπουλος CEO της Aon Hellas.