Προσανατολισμένη στην ανάπτυξη η Εθνική Ασφαλιστική

Σε νέα μορφή περιφερειακής οργάνωσης προχωρεί η Εθνική Ασφαλιστική με άμεσο στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς και την μείωση του λειτουργικού κόστους.
Η αλλαγή αυτή συνίσταται στην αντικατάσταση του μεγάλου αριθμού υποκαταστημάτων στην περιφέρεια (40) από 12 ισχυρότερα, σε επίκαιρα γεωγραφικά και παραγωγικά σημεία.
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται συγκέντρωση των δυνάμεων υποστήριξης, οικονομίες κλίμακας,   βελτίωση της εξυπηρέτησης και καλύτερης αξιοποίησης του μεγάλου αριθμού συνεργατών της Εταιρίας στην περιφέρεια. Το σημαντικό είναι ότι το μεγάλο αυτό βήμα εκσυγχρονισμού γίνεται   χωρίς να θιγεί καμία θέση εργασίας.
Εκτός από τα τέσσερα καταστήματα Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, θα διατηρηθούν δύο Υποκαταστήματα στη Βόρεια Ελλάδα (Κοζάνη- Καβάλα), δύο στη Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησο (Αγρίνιο- Κόρινθος), ένα στην Κεντρική Ελλάδα (Λαμία), ένα επιπλέον στην Κρήτη (Χανιά) καθώς και τα υποκαταστήματα σε Ρόδο και Κέρκυρα.
Σε συμφωνία με την τράπεζα, εξασφαλίστηκε ή δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο να μετακινηθεί, εάν το επιθυμεί, στην Εθνική στον νομό που εργάζεται, χωρίς να θίγεται κανένα από τα δικαιώματά του.