ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΑ MΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Το παρόν βιβλίο είναι βασισμένο στην Επιστήμη της Αναλογιστικής. Η Επιστήμη της Αναλογιστικής κατά τα τελευταία χρόνια έχει επιδείξει τεράστια πρόοδο στην συστηματική ανάλυση και μελέτη των ασφαλιστικών προβλημάτων που συνδέονται με τους κλάδους των «Γενικών Ασφαλίσεων». Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πλήθος των προτύπων (μαθηματικών μοντέλων) που έχουν αναπτυχθεί για τον κλάδο ασφάλισης των αυτοκινήτων. 

Ο συγγραφέας Α. Ζυμπίδης στο παρόν σύγγραμμα προσεγγίζει το θέμα των Γενικών Ασφαλίσεων ή Ασφαλίσεων Ατυχημάτων με μαθηματικές μεθόδους, κυρίως στατιστικές και πιθανοθεωρητικές. Παρά τ΄ ότι το βιβλίο συντάχθηκε στα πλαίσια πανεπιστημιακών παραδόσεων του αντιστοίχου μαθήματος που διδάσκεται στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελεί χρήσιμο εγχειρίδιο για όσους θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους πάνω στις Γενικές Ασφάλειες από επιστημονικής πλευράς.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Αλέξανδρος Ζυμπίδης σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ πήρε το μεταπτυχιακό με ειδική διάκριση και το Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) στην Αναλογιστική Επιστήμη. Ο κ. Α. Ζυμπίδης κατέχει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Αναλογιστή του Υπουργείου Ανάπτυξης και είναι μέλος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδας. Έχει εργάστει ως αναλογιστής και διευθυντικό στέλεχος σε γνωστή πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία.