Ενιαίο επίδομα παιδιού: Καταβάλλεται η Α’ δόση

Καταβάλλεται το ενιαίο επίδομα παιδιού προς τους δικαιούχους, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΟΓΑ. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει στα τέλη Μαρτίου.

Το ενιαίο επίδομα παιδιού θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων τέλη Μαρτίου ενώ δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή Α21.

Το νέο οικογενειακό επίδομα θα καταβάλλεται πλέον ανά δίμηνο και θα πληρώνεται σε 6 δόσεις εντός του έτους.

Η διαδικασία υποβολής Α21 για το έτος 2018 θα ξεκινήσει σύντομα με ηλεκτρονική διαδικασία αντίστοιχη με αυτή που εφαρμόστηκε για την διανομή του Κοινωνικού Μερίσματος 2017. Ο ΟΓΑ αναμένεται να ανακοινώσει για τον τρόπο και τις προθεσμίες που θα υποβληθούν οι νέες αιτήσει Α21.

Να σημειώσουμε πως απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του νέου επιδόματος παιδιού είναι υποβολή φορολογικής δήλωσης.

Πιο αναλυτικά για το ενιαίο επίδομα παιδιού απαιτείται:

  • Ηλεκτρονική υποβολή Ε1 για υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
  • Συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή Α21.
  • Οι αιτούντες/υπόχρεοι πρέπει να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα την τελευταία 5ετία στην Ελλάδα. Ο έλεγχος διαμονής του δικαιούχου και των εξαρτώμενων τέκνων του γίνεται αποκλειστικά από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων της τελευταίας 5ετίας των ιδίων ή των συζύγων ή των γονέων τους, εφόσον οι ίδιοι δεν ήταν υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*