Μεγάλη νίκη του επικουρικού προσωπικού στην Υγεία

Αίσιο θα είναι, όπως όλα δείχνουν, το τέλος του πολύμηνου αγώνα των επικουρικών γιατρών και λοιπών υγειονομικών που υπηρετούν με παράταση θητείας σε δομές του ΕΣΥ για περισσότερο από 24 μήνες.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου διαβεβαίωσε πως η απόφασή του ειδικού κλιμακίου για τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται θα είναι θετική. Η απόφαση αφορά και στο λοιπό επικουρικό υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ, που υπηρετεί στην ίδια θέση για χρονικό διάσημα μεγαλύτερο των 2 ετών και παραμένει απλήρωτο.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί δυναμική κινητοποίηση του κινήματος των νοσοκομειακών γιατρών στην έδρα του Ελεγκτικού Συνεδρίου και συνάντηση με αντιπροσωπεία του, ενώ ακολούθησε νέα μαζική κινητοποίηση από σωματεία εργαζομένων σε Νοσοκομεία και την ΟΕΝΓΕ, με συγκέντρωση στον Ευαγγελισμό και πορεία στην Βουλή.

“Απαιτούμε από τους αρμόδιους να ενεργοποιηθούν άμεσα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε τα οφειλόμενα να πιστωθούν στους λογαριασμούς των συναδέλφων τις επόμενες μέρες” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Καλεί, παράλληλα, σε εγρήγορση δεδομένου ότι για την οριστική λύση του προβλήματος απαιτείται η ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας για αλλαγές στη νομοθεσία.

“Συνεχίζουμε τον αγώνα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας” καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.