γιατρός με στηθοσκόπιο

Πλαστά πτυχία ιατρικής εντόπισε ο ΙΣΑ

Λαυράκια έχει ήδη βγάλει η έρευνα που διεξάγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στους τίτλους σπουδών των μελών του.

Κατά την επικοινωνία του ΙΣΑ με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, για τη διασταύρωση των στοιχείων, διαπιστώθηκε πως σε 3 περιπτώσεις είχαν προσκομισθεί πλαστά πτυχία. Ένας μάλιστα «γιατρός» υποστηρίζει ότι είναι καρδιολόγος, με πλαστό ελληνικό πτυχίο!

Συγκεκριμένα, δύο μέλη του ΙΣΑ είχαν προσκομίσει πλαστά πτυχία από πανεπιστήμια του εξωτερικού και μάλιστα ο ένας από αυτούς είχε μόλις ξεκινήσει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Η τρίτη περίπτωση αφορά πολίτη που ισχυρίζεται ψευδώς ότι είναι γιατρός και έχει πλαστογραφήσει το πτυχίο ελληνικού πανεπιστημίου. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, συνεργάζεται με αθλητικά σωματεία και παρουσιάζεται ως καρδιολόγος.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν προέκυψε πρόσφατα. Ο ΙΣΑ, αν και δεν είναι μέλος του, έχει στείλει τον φάκελο από τον Σεπτέμβριο του 2014, αλλά έως σήμερα όχι μόνο δεν έχει γίνει κάτι, αλλά ο εν λόγω «γιατρός» συνεχίζει να ασκεί παράνομα το ιατρικό επάγγελμα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

«Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει όλα τα μέσα και θα κάνει τις δέουσες ενέργειες για να προστατέψει τόσο τα μέλη του όσο και τη Δημόσια υγεία», καταλήγει ο Σύλλογος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*