GDPR: “Συνοδεύει” όλες τις νέες σουϊτες τεχνολογίας

της Ελενας Ερμείδου

Τις αλλαγές που κομίζει ο νέος Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και τίθεται σε εφαρμογή τον Μάϊο του 2018 συζήτησαν, μεταξύ άλλων στην συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η Online Data σε συνεργασία με την Fujitsu σχετικά με την παρουσίαση του UniDoMs.

Η νέα σουίτα της OnLine Data έχει ως σκοπό την ελαχιστοποίηση του χρόνου και του όγκου αρχειοθέτησης εγγράφων, καθώς και τη βελτιστοποίηση της χρήσης, παραλαβής, αποστολής, συντήρησης και αποθήκευσής τους αλλά στη μείωση της λειτουργικής δαπάνης των επιχειρήσεων που το χρησιμοποιούν. Για τη συγκεκριμένη δεκ εφαρμογή επιλέχθηκαν τα scanners της Fujitsu, τα οποία εξυπηρετούν κάθε ανάγκη ανεξαρτήτως μεγέθους.

Η νέα σουϊτα “συνοδεύεται” με μία ενδελεχή ενημέρωση σχετικά με τις αλλαγές που φέρνει ο νέος Κανισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Οι ομιλητές σύστησαν την πλήρη προσαρμογή εταιρειών με την Οδηγία κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στο πρόστιμο, το οποίο μπορεί να φτάσει στο 4% του συνολικού κύκλου εργασιών, την υποχρέωση των αρμοδίων στα συστήματα να αναφέρουν το περισταστικό εντός 72 ωρών στις Αρχές.

Συνεστήσαν επίσης στις επιχειρήσεις να αρχίσουν να ενημερώνονται από σήμερα για τα μέτρα για τα όλα τα μέτρα ασφαλείας και πρόληψης που πρέπει να πάρουν.