Φωτιά τη νύχτα στον Άγ. Σάββα (Upd)

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3:25 π.μ. σε κλινική του χειρουργικού τομέα στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, και συγκεκριμένα στο χώρο εξυπηρέτησης ασθενών και συνοδών.

Λόγω καπνού η πυροσβεστική εκκένωσε τον 4ο όροφο, απομακρύνοντας 14 από τους 16 ασθενείς από τις σκάλες και τους άλλους δύο χρησιμοποιώντας κλιμακοφόρο όχημα. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα προτού πάρει διαστάσεις, χάρη στην έγκαιρη και ψύχραιμη επέμβαση του προσωπικού αλλά και της πυροσβεστικής, που κατέφθασε σε χρόνο ρεκόρ με 6 οχήματα 15 πυροσβέστες, ολοκληρώνοντας την κατάσβεση.

«Οι ζημίες που προκλήθηκαν περιορίζονται σε ένα οικιακό ψυγείο, μια πόρτα, σε τμήμα της ψευδοροφής και σε φθορές στους τοίχους στον όροφο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά» αναφέρει ο Διοικητής Γεώργιος Δενδραμής.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η φωτιά προήλθε από έκρηξη ψυγείου που βρισκόταν στην αρχή του διαδρόμου της πτέρυγας.

«Ας μας απαντήσει ο λαλίστατος Διοικητής του Νοσοκομείου, πόσων ετών ήταν το ψυγείο; Ήταν συντηρημένο;» αναφέρει σε ανακοίνωσή της για το συμβάν. «Πρέπει να υπάρχει ψυγείο στο διάδρομο των κλινικών;» προσθέτει.

Για τα αίτια της φωτιάς πραγματοποιείται έρευνα από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.