Allianz: Μείωση ασφαλίστρων 25% για τους κατόχους ημιαυτόνομων ΙΧ

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Σημαντικά κίνητρα στους καταναλωτές για να στραφούν σε αυτοκίνητα προηγμένης τεχνολογίας προσφέρει η Allianz, μειώνοντας κατά 25% τα ασφάλιστρα για τα ημιαυτόνομα ΙΧ. Το σχετικό πρόγραμμα ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά στη Γαλλία τον Μάιο και ήδη πάνω από 2.000 καταναλωτές έχουν αρχίσει να το χρησιμοποιούν.

Όπως αναφέρει ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός, 9 στα 10 τροχαία ατυχήματα οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος. Ο αριθμός αυτός μπορεί να μειωθεί δραματικά χάρη στα ημιαυτόνομα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με συστήματα φρεναρίσματος σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, συστήματα αυτόματης στάθμευσης και ελέγχου πορείας προσαρμοσμένου στις ανάγκες του οδηγού (adaptive cruise control). Τα συστήματα αυτά φέρνουν επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθιστούν ασφαλέστερη την οδήγηση και οδηγούν σε λιγότερα αιτήματα αποζημίωσης τροχαίων για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

«Έχουμε μεγάλες προσδοκίες για αυτές τις νέες τεχνολογίες. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές μελέτες, θα διαδραματίσουν ρόλο-κλειδί στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, μια από προτεραιότητες της Allianz εδώ και πολλά χρόνια», δηλώνει ο François Nédey, στέλεχος του κλάδου γενικών ασφαλειών της Allianz France, η οποία λάνσαρε μια μοναδική προσφορά για ημιαυτόνομα ΙΧ, με έκπτωση έως και 25% στα ασφάλιστρα.

Πρόκειται για την πρώτη προσφορά αυτού του είδους στη Γαλλία και θα ακολουθήσουν και άλλες. Έως το 2035 περί το 30% όλων των οχημάτων θα είναι μερικώς ή πλήρως αυτοματοποιημένα, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Oliver Wyman. Η Allianz θα στηρίξει την εξέλιξη αυτή μετακυλίοντας τα οφέλη στους καταναλωτές.