Διαμαρτυρία με λύρες, μαντινάδες και πεντοζάλη στην Αριστοτέλους (φωτό – βίντεο)

 

lol3Πορεία πραγματοποίησαν εκατοντάδες εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της χώρας και στο ΕΚΑΒ, που ξεκίνησε από το Υπουργείο Υγείας, με ενδιάμεσο σταθμό το Υπουργείο Εργασίας και τελικό προορισμό τη Βουλή.

Στην Αριστοτέλους οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν με μαντινάδες και πεντοζάλη εναντίον των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά, αλλά και όλων των εμποδίων που καλούνται να ξεπεράσουν οι ίδιοι και οι ασθενείς σε καθημερινή βάση. Εκεί βρέθηκε, σε ένδειξη συμπαράστασης και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Οι διαδηλωτές επιστράτευσαν όμως και άλλους πρωτότυπους τρόπους διαμαρτυρίας, τοποθετώντας στο πεζοδρόμιο ένα κίτρινο κουτί για έρανο υπέρ νοσοκομείων και άλλων δομών υγείας και πρόνοιας. Το σωματείο του Ερυθρού έφτιαξε ένα ομοίωμα με ματωμένα χειρουργικά ρούχα και καρφωμένο ένα μαχαίρι, ενώ είχαν αναγράψει σε πλακάτ: «Σου είπα βάλε πλάτη». Στο στόχαστρο των συγκεντρωμένων ήταν, ως επί το πλείστον, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης. «Τέρμα πια οι αυταπάτες, ή με τον Πολάκη ή με τους εργάτες», έλεγε ένα από τα συνθήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*