Ανοδική πορεία το 2016 για τη Συνεταιριστική

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα τα οποία «εκπέμπει» για το 2016 η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, η οποία εξασφαλίζει άνοδο της παραγωγής της, παρά τον αδιάκοπο και εξαντλητικό πόλεμο τιμών στον κλάδο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων.

Από στοιχεία της εταιρείας προκύπτει ότι, τα έσοδά της στο α΄  τρίμηνο του 2016 εμφανίζουν άνοδο της τάξης του 5%, ενώ οι προβλέψεις της για την κερδοφορία της χρήσης (12μηνο) αναφέρουν θετικό καθαρό αποτέλεσμα κοντά στα επίπεδα των 2,3 εκατ. ευρώ.

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική φαίνεται πως καταφέρνει και ενισχύει την κερδοφορία της, δεδομένου ότι το 2015, μια χρονιά κατά την οποία κατέγραψε μικρή κάμψη της παραγωγής της στα 25 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε κέρδη αξίας 2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται, δε, ότι, η υπερκάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών της για το Solvency II  έφθασε στο 180%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, κ. Δημήτρης Ζορμπάς, μιλώντας στο IW, στάθηκε στο πόλεμο τιμών που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια στον κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων, τονίζοντας ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα πρέπει να ρισκάρουν την κεφαλαιακή τους θέση διεκδικώντας μερίδια αγοράς.

Όσο για την εταιρεία του δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τον ανταγωνισμό, κινούμενη άλλοτε αμυντικά και άλλοτε επιθετικά, πάντα όμως με γνώμονα την εξασφάλισης της κεφαλαιακής της επάρκειας