Πάνορμος: Η πρώτη δομημένη – ισότιμη συστράτευση της διαμεσολάβησης

[starbox]

 

Στη  φιλοσοφία των συνεργατικών σχηματισμών, που λειτουργούν αποδοτικά αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, εισέρχεται και η ελληνική διαμεσολαβητική αγορά, με πρώτο οργανωμένο εγχείρημα να έρχεται από τον αστικό συνεταιρισμό ΠΑΝΟΡΜΟ.

Πρόκειται για την ισότιμη-υγιή συστράτευση 32 ιδρυτικών μελών ( ασφαλιστικών συμβούλων, συντονιστών, πρακτόρων και μεσιτών ασφαλίσεων) και συνολικά 50 εταίρων, κάτω από ένα κοινό πρίσμα με στόχο την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων των εμπλεκομένων, την ενδυνάμωση της θέσης τους στην αγορά και την ενίσχυση της βιωσιμότητας τους.

PANORMOS_LOGOTYPO

Όπως αναφέρει ο κ. Κλήμης Δημαρχιάδης, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΝΟΡΜΟΥ και μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ, ήδη πολλές επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στο συνεταιρισμό, ωστόσο το μεγάλο στοίχημα για τον ΠΑΝΟΡΜΟ είναι να υπάρξει συνεργασία στη σωστή βάση και βασική προϋπόθεση για τη μελλοντική του ανάπτυξη είναι η ελεγχόμενη διεύρυνση του σχήματος, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 100-200 συμμετέχοντες.

Ο συνεταιρισμός συμμετείχε στο πρόγραμμα «Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας (COINs)», και αποτελεί το cluster που έλαβε τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση και σχεδόν το μέγιστο ποσό (50.000 ευρώ) της επιδότησης. Θυμίζουμε ότι τα COINS ξεκίνησαν με πρωτοβουλία της διοίκησης του ΕΕΑ, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους επαγγελματίες να συνεργαστούν με κοινό όφελος και να δημιουργήσουν κοινές υποδομές και διαδικασίες που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα.

 

Η δημιουργία του ΠΑΝΟΡΜΟΥ

 

Ο συνεταιρισμός βασίζεται στην αρχή της ισότητας και έχει τη μορφή αστικού συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης. Τα ιδρυτικά μέλη του είναι ταυτόχρονα και μέλη του ΕΕΑ και συμμετείχαν σταCOINS. Όπως αναφέρει ο κ. Κλήμης Δημαρχιάδης η κίνηση και η απόφαση για την υλοποίηση του δικτύου είχε ξεκινήσει πριν τη δράση του ΕΣΠΑ, όπου ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ αναδείχθηκε -μέσα από ελεγκτικές διαδικασίες- ως το πιο αξιόπιστο cluster σε επίπεδο αυτονομίας και λειτουργικότητας.

Ο ελάχιστος κύκλος εργασιών των εταιρειών που συμμετέχουν είναι 29.168 ευρώ και ο μέγιστος 6,5 εκατ., ο μέσος όρος του κύκλου εργασιών ανέρχεται σε 933.941 ευρώ  και ο μέσος όρος των εργαζομένων σε τέσσερις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*