Συνάντηση της Ο.Α.Σ.Ε. με την Τ.τ.Ε για την πορεία των υπο εκκαθάριση ασφαλιστικών

Η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας σε συνεργασία με το κλαδικό Σωματείο (Σ.Υ.Α.Ε.) πραγματοποίησε συνάντηση με τους αρμοδίους του Τμήματος Ασφαλιστικών Εκκαθαρίσεων της ΤτΕ την Παρασκευή 20 Νοέμβριου 2015.

Στην συνάντηση επισημάνθηκε στον Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θεόδωρο Μητράκο και στον Διευθυντή Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών κ. Γεώργιο Πάσχα την υπερβολικά μεγάλη χρονική διάρκεια των εκκαθαρίσεων, την κοστοβόρα διαδικασία τους καθώς και τα γραφειοκρατικά κωλύματα που προκύπτουν όσο αφορά στις αποζημιώσεις των υπαλλήλων αλλά και των ασφαλισμένων στις υπό εκκαθάριση εταιρείες.

Διαβεβαίωση έλαβαν τα στελέχη της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας από τον αρμόδιο Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θεόδωρο Μητράκο και από τον Διευθυντή Επιθεώρησης εποπτευόμενων εταιρειών κ. Γεώργιο Πάσχα ότι θα καταβληθούν τα ποσά των αποζημιώσεων που εκκρεμούν στους εργαζόμενους των εταιρειών LE MONDE ΑΑΕ και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2015. Όσον αφορά τις υπό εκκαθάριση εταιρείες ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΑΕ και VDV Leben International ΑΕΑΖ θα εξετασθούν οι περιπτώσεις και θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.