Ραβασάκια συστάσεων στις ασφαλιστικές

Ραβασάκια προς τις ασφαλιστικές εταιρείες ετοιμάζει η ΤτΕ σε μία ύστατη προσπάθεια να δώσει κατευθύνσεις για την προσαρμογή στο Solvency. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iw οι ελεγκτές της ΤτΕ, προχωρούν σε συστάσεις όπου και σε όποιους χρειάζεται, ζητώντας την εφαρμογή στοπ ακέραιο, όσων απαιτούνται από την οδηγία.

Μείζον θέμα για την πλειονότητα των περιπτώσεων όπου χρήζουν βελτιώσεων είναι η συμπλήρωση κεφαλαίων τα οποία συνολικά ανέρχονται σε ένα μεγάλο ποσό για την αγορά, καθώς επίσης και η τήρηση των εσωτερικών διαδικασιών, καθώς παρατηρούνται κενα τα οποία θα στοιχίσουν σε χρήμα αλλά και σε χρόνο στις εταιρείες. Οι συστάσεις της ΤτΕ θα κινηθούν σε αυτές τις δύο κατευθύνσεις καλώντας τις εταιρείες να συμμορφωθούν για δικό τους όφελος.
Όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες ο χρόνος που απομένει είναι μικρός και επιβάλλονται γρήγορες κινήσεις από όσους βλέπουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα. Στο πλαίσιο αυτό από πολλές εταιρείες έχουν κατατεθεί διάφορα ερωτήματα από τις εποπτικές αρχές τα οποία κινούνται στην κατεύθυνση αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων ή λύσεων αποδέσμευσης από τις βαριές υποχρεώσεις και αναμένονται απαντήσεις.