Γ. Χατζηθεοδοσίου: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας και σχέδιο εξόδου από την κρίση

του Γιώργου Καλούμενου

Τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η οποία θα μπορέσει να θέσει σε εφαρμογή σχέδιο για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα στην αγορά και να εξέλθει σταδιακά η Ελλάδα από την κρίση, πρότεινε σε κοινή συνέντευξη τύπου προέδρων των Επιμελητηρίων ο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του ΕΕΑ.

Στη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε σήμερα οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, τα οποία εκπροσωπούν το 60% του συνόλου των επιχειρήσεων της χώρας – Επαγγελματικού Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Βιοτεχνικού Αθηνών Παύλος Ραβάνης, Επαγγελματικού Πειραιώς Γεώργιος Μπενέτος και Βιοτεχνικού Πειραιώς Ανδριανός Μιχάλαρος- τόνισαν ότι πρέπει η αγορά να κινηθεί και οι τράπεζες να ανοίξουν για να αποφευχθούν μειώσεις προσωπικού, υποχρεωτικές άδειες και λουκέτα σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα από την οικονομική κρίση.

Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες δεν θα αντέξουν να λειτουργούν υπό αυτές τις συνθήκες για περισσότερο από ένα μήνα με δεδομένο το ήδη δύσκολο κλίμα, την μείωση της κατανάλωσης κατά 25% από την αρχή του χρόνου και την πτώση 16% στις εξαγωγές και 13% στις εισαγωγές.

Ταυτόχρονα τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση για την ενίσχυση των επαγγελματιών και την προσωρινή αναβολή στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες και το δημόσιο.