Γιατροί ΠΕΔΥ: Στον “πάγο” η μισθολογική ένταξη στο ΕΣΥ

της Ιοκάστης Αλειφεροπούλου

 

Τη μισθολογική-βαθμολογική δικαίωση των γιατρών-οδοντιάτρων που εργάζονται ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΠΕΔΥ, έχοντας κλείσει τα ιδιωτικά τους ιατρεία, ζητά η ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ.

Η Ομοσπονδία επαναφέρει το θέμα για πολλοστή φορά, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις από πλευράς υπουργείου, οι γιατροί αυτοί συνεχίζουν να αμείβονται ως ΠΕ χωρίς να έχει γίνει μισθολογική εξομοίωση και χωρίς να έχει αναγνωριστεί πλήρως η προϋπηρεσία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τροπολογία που διευθετεί το συγκεκριμένο ζήτημα κατατέθηκε στη Βουλή το Δεκέμβριο του 2014, αλλά προς το παρόν μένει στα… χαρτιά. Το ζήτημα είχε θίξει ξανά πριν από ένα μήνα η ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ (δες ΕΔΩ το ρεπορτάζ).

«Ζητάμε την επίσπευση όλων των διαδικασιών για την πλήρη εξομοίωση μισθολογική και βαθμολογική και πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους για να αρθεί η αδικία εις βάρος τους (βαθμός διευθυντή μετά από 20ετία κλπ)», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία.

Όπως επισημαίνει επιπλέον, πολλά μέλη της που ανήκουν στην προαναφερόμενη κατηγορία, έχουν ενταχθεί και στις εφημερίες των νοσοκομείων, βοηθώντας το δημόσιο σύστημα υγείας.

 

Πηγή: Virus.com.gr