Η MetLife χορηγός στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

Η MetLife συμμετείχε ως χορηγός στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, ένα από τα μεγαλύτερα πολυσυνέδρια σε θέματα επιχειρηματικότητας των νέων και επαγγελματικού προσανατολισμού, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι εργασίες του συνεδρίου απευθύνθηκαν κυρίως σε νέους και νέες, ηλικίας μεταξύ 18 έως και 35 ετών, με στόχο να ενημερωθούν για τις τάσεις και ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και απασχόληση που προσφέρουν δεκαπέντε κλάδοι της οικονομίας. Στο συνέδριο συμμετείχαν 160 ομιλητές και διεξήχθησαν 8 workshops.

Αναφορικά με τον ασφαλιστικό κλάδο, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με την μορφή panel με την συμμετοχή 5 εκπροσώπων της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος. Ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife στην Ελλάδα συντόνισε την συζήτηση με βασικό θέμα «Ασφαλιστική αγορά: τάσεις και προοπτικές επιχειρηματικότητας και απασχόλησης» στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Πάνος Δημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Generali, Θεόδωρος Κοκκάλας, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Γενικός Διευθυντής της ERGO Ασφαλιστικής, Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ασφαλιστικής και Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑΕΕ.

Μετά από μία σύντομη ιστορική αναδρομή σχετικά με την εμφάνιση της έννοιας της ασφάλισης, οι ομιλίες εστίασαν στα δίκτυα πωλήσεων, στην τεχνολογία, καθώς επίσης και στο προφίλ που πρέπει να διαθέτουν όσοι επιθυμούν να κάνουν επαγγελματική καριέρα στο χώρο, κάτι που δεν είναι απολύτως απαραίτητο να συνάδει με τις σπουδές κάποιου.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση του συγκεκριμένου θέματος και είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στους ομιλητές καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν επίσης και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, εκ των οποίων αναπτύχθηκαν, μεταξύ άλλων, και 2 ενδιαφέρουσες θεματολογίες, όπως το αν μία ασφαλιστική εταιρία μπορεί να θεωρηθεί εργοδότης επιλογής, καθώς επίσης πώς λειτουργεί η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως σημαντικός πυλώνας της στρατηγικής μίας επιχείρησης.

Η MetLife συνεχίζει να δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους νέους ανθρώπους, στηρίζοντας ενέργειες όπως το συγκεκριμένο συνέδριο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να κάνουν τη διαφορά στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.