Διαφωνίες στις ασφαλίσεις πιστώσεων

Διαφωνίες σχετικά με τις ασφαλίσεις πιστώσεων και κατά πόσο αυτές  άλλαξαν τα όρια κάλυψης στο τελευταίο διάστημα εκφράζονται στην αγορά, καθώς από την πλευρά των επιχειρήσεων διαπιστώνονται αλλαγές ενώ από την πλευρά των αρμοδίων ασφαλιστών υποστηρίζεται ότι υπάρχει σταθερότητα.

Όπως αναφέρουν στο IW  ανώτατα στελέχη του κλάδου, στον τομέα των πιστώσεων οι παρεχόμενες από τις ασφαλιστικές εταιρείες καλύψεις δεν έχουν αναπροσαρμοστεί προς τα κάτω τους τελευταίους μήνες.

«Τα προγράμματα ασφάλισης διατηρούν αμετάβλητα τα όρια κάλυψης και τους όρους και τις προϋποθέσεις για την παροχή της ασφάλισης» αναφέρουν τα ίδια στελέχη, δεχόμενα ωστόσο ότι «οι ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν, ως οφείλουν, “plan b”, προκειμένου να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις, που όμως μέχρι και σήμερα δεν έχουν θέσει σε εφαρμογή».

Προσθέτουν επίσης ότι, ήδη από το 2014 διεύρυναν τα όρια ασφάλισης ώστε να εξασφαλίσουν αυξημένη ρευστότητα στην αγορά, ενώ βελτίωσαν σημαντικά και τους όρους των παρεχόμενων καλύψεων.

Δηλώνουν, τέλος, πως «με δεδομένο ότι, ο κύριος όγκος των παρεχόμενων υπηρεσιών προέρχεται στην Ελλάδα από πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες σε κάθε περίπτωση ακολουθούν ανάλογη στρατηγική με τις μητρικές τους, καθίσταται ξεκάθαρο ότι μέχρι και σήμερα αντίστοιχη είναι η εικόνα που επικρατεί και στην ευρωπαϊκή αγορά σε ότι αφορά τις ασφαλίσεις πιστώσεων»