Ελενα Ερμείδου
Καθοριστικός είναι ο ρόλος του εξειδικευμένου μεσίτη στην ασφάλιση και την αποζημίωση των μικρό-μεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο υποχρέωσης ασφάλισης επιχειρήσεων για φυσικές καταστροφές με κύκλο εργασιών από 500.000 και άνω αναφέρει o διευθύνων σύμβουλος της Globalis AE Μεσίτες Ασφαλίσεων και Γενικός Γραμματέας στου ΣΕΜΑ, Νικόλαος Γαβριήλης, μιλώντας σήμερα στο IW.gr,
Ο εξειδικευμένος μεσίτης ασφαλίσεων σε επιχειρηματικού κινδύνους διευκρινίζει ο κος Γαβριήλης μπορεί να βοηθήσει τους επιχειρηματίες που θα ασφαλιστούν από τον επόμενο μήνα βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου που καθιστά την ασφάλιση επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 500.000 υποχρεωτική για φυσικές καταστροφές, να κατανοήσουν τους κινδύνους της επιχείρησης τους, να πάρουν, να αλλάξουν, ή να προσθέσουν μέτρα ασφαλείας βάσει του αντικειμένου εργασιών τους για την εύρυθμη λειτουργία του μηχανισμού ασφάλισης και την αποζημίωση τους κατά την επέλευση ασφαλιστικού συμβάντος.
Ερωτώμενος ο κος Γαβριήλης για το πώς οι επιχειρήσεις με υψηλό κίνδυνο θα μπορέσουν να ασφαλιστούν απαντά: πως θα μπορέσουν όλες να ασφαλιστούν είτε με υψηλότερο ασφάλιστρο έναντι άλλων επιχειρήσεων, ή με μεγαλύτερες απαλλαγές.
Στην ερώτηση τέλος του IW.gr για το αν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις είναι πρόθυμες να διαπραγματευτούν με τους μεσίτες ασφαλίσεων για τις καλύψεις και τα όρια των καλύψεων που οι μεσίτες θέλουν να δώσουν στους εν δυνάμει ασφαλισμένους τους, ο ίδιος τονίζει πως: ναι και ότι οι συζητήσεις που έγιναν μεταξύ της Πολιτείας και της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος έγιναν για να βοηθήσουν όλες τις μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις
Προσθέτως, ως Γενικός Γραμματέας του ΣΕΜΑ, ο κος Νικόλαος Γαβριήλης τονίζει ότι ο Σύνδεσμος στόχο έχει να υποστηρίξει τις ανάγκες των μικρό-μεσαίων επιχειρήσεων να ασφαλιστούν με ευνοϊκούς όρους.