back to top
30.2 C
Athens
Κυριακή 27 Ιουλίου 2025

Με «ασφαλιστικό χρώμα» η ετήσια δεξίωση του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου Εμπορίου & Βιομηχανίας

Την Αθηναϊκή Λέσχη επέλεξε φέτος ο Ελληνο-Ολλανδικός Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύνδεσμος  για την καθιερωμένη ετήσια δεξίωσή του με  την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους, που δόθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ένα μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε το 1994 με σκοπό να προωθήσει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας, διευρύνοντας τη δικτύωση μεταξύ των επιχειρηματιών. Η δεξίωση, που έγινε προς τιμήν των μελών του Συνδέσμου, συνεργατών και φίλων, παρουσία της Πρέσβεως του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Ελλάδα κας Susanna Terstal και του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, όπως και επιχειρηματικών και διπλωματικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών, αποτέλεσε απτή απόδειξη των ισχυρών διμερών σχέσεων.

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και κορυφαίο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς κ. Γιάννης Καντώρος, εξέφρασε τη χαρά του για τη συνέχιση της παράδοσης της ετήσιας συνάντησης και αναφέρθηκε στην εξέλιξη του Συνδέσμου, που φέτος κλείνει 31 χρόνια από την ίδρυσή του, σε καίριο θεσμικό παράγοντα της οικονομίας με 131 ενεργά μέλη και προσέθεσε πως μόνο το 2024 προσετέθησαν 22 νέα μέλη από διαφόρους τομείς της ελληνικής αγοράς, μεταξύ αυτών εμπορικές, παραγωγικές, συμβουλευτικές και εξαγωγικές εταιρείες. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε το έργο της Επιτροπής Βιωσιμότητας, της οποίας τα δραστήρια μέλη, 20 εταιρείες αφοσιωμένες στην προώθηση των ESG θεμάτων, συμμετέχουν σε δράσεις και workshops που εστιάζουν στην ενημέρωση των μελών.

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά για την εξαιρετική συνεργασία την Ολλανδική Πρεσβεία στην Ελλάδα όπως και την Ελληνική Πρεσβεία στη Χάγη και τον Προϊστάμενο του Γραφείου ΟΕΥ Χάγης, για τη συμβολή στην προώθηση των συμφερόντων των εταιρειών-μελών. Ακολούθως, η Πρέσβης κα. Susanna Terstal δήλωσε ευτυχής διότι γιορτάζει το ξεκίνημα του νέου έτους με μέλη του Συνδέσμου και τόνισε ότι στα 4 χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα διαπιστώνει πολλές αλλαγές καθώς η χώρα θέτει φιλόδοξους στόχους και υλοποιεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, προσελκύοντας όλο και περισσότερες ξένες επενδύσεις. Αναφέρθηκε διεξοδικά στα σημαντικά οικονομικά επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων και τη σταθερή μείωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ, και εξήγησε πως, καθώς η Ελλάδα αναζητά ενεργά έμπνευση και καλές πρακτικές από άλλες χώρες, η Πρεσβεία συμβάλει υποστηρίζοντας ολλανδικές εταιρείες να εισέλθουν στην ελληνική αγορά, εντοπίζοντας ευκαιρίες και εξετάζοντας τρόπους να ξεπεραστούν τυχόν εμπόδια.

- Advertisement -

Κλείνοντας, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για τη συνεργασία με τον HeDA και τη διοργάνωση εκδηλώσεων που προσφέρουν αμοιβαία αξία σημειώνοντας ότι η Επιτροπή Βιωσιμότητας του Συνδέσμου αποτελεί καλό παράδειγμα διμερούς συνεργασίας. Τέλος, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε τη συνεισφορά των ολλανδικών πολυεθνικών στην εθνική οικονομία και τόνισε την αξία της συνεχούς ενίσχυσης των επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κα Νάντια Σταυρογιάννη, κ.α.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Καντώρος: Η Interamerican βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας της

Με μια ξεχωριστή γιορτή στο Μουσείο Βορρέ, η Interamerican βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες των Δικτύων Πωλήσεων

Η Interamerican εξαγοράζει τη Europ Assistance Greece

Η Interamerican, μέλος του Ομίλου Achmea, ανακοινώνει την εξαγορά της Europ Assistance Greece στην Ελλάδα, σε μια στρατηγική κίνηση

Η ασφαλιστική αγορά στην δεξίωση του Ελληνολλανδικού Συνδέσμου Εμπορίας και Βιομηχανίας

Πραγματοποιήθηκε, με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους, η καθιερωμένη ετήσια δεξίωση του Ελληνολλανδικού Συνδέσμου Εμπορίου & Βιομηχανίας

Βράβευση των κορυφαίων συνεργατών των δικτύων πωλήσεων

Με το μήνυμα «Μαζί σε πορεία επιτυχίας» η διοίκηση της Interamerican για μια ακόμα χρονιά τίμησε και βράβευσε τους διακριθέντες/διακριθείσες συνεργάτες/συνεργάτιδες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πώς η κλιματική αλλαγή «τιμολογείται» από τις ασφαλιστικές

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πλέον απλή θεωρία ή μακρινό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων (EIOPA) τονίζει πως οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Ευρώπη

ΣΕΜΑ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Ιωάννη Μακρυμίχαλου

«Η πορεία του και η συμβολή του θα μείνουν ανεξίτηλες» - «Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο του με την υπευθυνότητα και τις αρχές που ο ίδιος υπηρέτησε»

Ο Γεώργιος Καραβίας αποχαιρετά τον Γιάννη Μακρυμίχαλο

Με λόγια βαθιάς εκτίμησης και συγκίνησης, ο Γεώργιος Καραβίας – μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Ανάληψη δράσης για τον οικονομικό-ασφαλιστικό εγγραμματισμό ζητούν οι ασφαλιστικές της ΕΕ

Ποια μέτρα συνιστά η Insurance Europe - Δείτε το έγγραφο «Προώθηση της χρηματοοικονομικής και ασφαλιστικής παιδείας στην ΕΕ»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πώς η κλιματική αλλαγή «τιμολογείται» από τις ασφαλιστικές

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πλέον απλή θεωρία ή μακρινό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων (EIOPA) τονίζει πως οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Ευρώπη

ΣΕΜΑ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Ιωάννη Μακρυμίχαλου

«Η πορεία του και η συμβολή του θα μείνουν ανεξίτηλες» - «Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο του με την υπευθυνότητα και τις αρχές που ο ίδιος υπηρέτησε»

Έρευνα Revolut για τους Έλληνες ταξιδιώτες: Απάτες φοβάται η Gen Z, κλοπές οι μεγαλύτεροι

Η οικονομική διαχείριση των διακοπών αποτελεί σημαντικό μέλημα για τους Έλληνες, χωρίς να περνά απαρατήρητο το ζήτημα της ασφάλειας

Ο Γεώργιος Καραβίας αποχαιρετά τον Γιάννη Μακρυμίχαλο

Με λόγια βαθιάς εκτίμησης και συγκίνησης, ο Γεώργιος Καραβίας – μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

EIOPA: Πρόοδος των αρχών ανταγωνισμού στην αξιολόγηση εξωτερικών αναθέσεων

Αν και η έκθεση επισημαίνει αρκετές βελτιώσεις, εντοπίζει επίσης τομείς που απαιτούν περαιτέρω προσοχή