Σήμερα το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας

Σε έναν τομέα οδηγό της καινοτομίας και της τεχνολογικής πρωτοπορίας στο χώρο της Υγείας στρέφονται τα βλέμματα σήμερα, καθώς ξεκινάει τις εργασίες του το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ).

Με τη συμμετοχή σημαντικών προσώπων από το χώρο της Ιατροτεχνολογίας αλλά και της Υγείας γενικότερα, μεταξύ αυτών και ο Υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης το Συνέδριο, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την EthosMedia, βάζει στο επίκεντρο τις τεχνολογίες που βελτιώνουν την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων και συμβάλλουν στη βιωσιμότητα των συστημάτων Υγείας.
Θέμα του Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στο DivaniCaravel και μεταδίδεται απευθείας (medtech.ethosevents.eu), είναι «Η Αξία της Ιατρικής Τεχνολογίας στην Υγεία» και επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία, την Πολιτεία και των σχετικών αρμόδιων φορέων για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο τομέας της ιατροτεχνολογίας στην βελτίωση της υγείας και στον εξορθολογισμό του συστήματος Υγείας, μέσα από την αξιοποίηση ορθών και καινοτόμων πρακτικών και αξιολογημένων προϊόντων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιατρική τεχνολογία χρησιμοποιείται τόσο προληπτικά, όσο και για τη διασφάλιση της υγείας των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας και εμπλέκεται σε μια ολόκληρη διαδρομή από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία συντελώντας στην αύξηση του προσδόκιμου χρόνου ζωής, προσφέροντας ποιότητα ζωής, μειώνοντας τα συμπτώματα και προλαμβάνοντας την εξέλιξη της νόσου.

Συμμετέχοντες στο Συνέδριο θα είναι, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης, ο Υπεύθυνος Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Ξανθός, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δ. Λιντζέρης και φυσικά ο Πρόεδρος του ΣΕΙΒ, Π. Αρναούτης, ο DirectorRegulationsandIndustrialPolicy, Eucomed, J. Brennan, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ), Χρ. Γιάνναρης, η Manager of Regions Relationships, Spanish Federation of Healthcare Technology Companies, Gloria Rodriguez Aguado και οπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντός.

Πηγή: virus.com.gr