Marsh-B. Parisi: Θα διπλασιαστούν το 2014 οι ασφαλιστικές πωλήσεις για «κενά» στην ασφάλεια δεδομένων

«Ανοίγουν» οι εργασίες στο πεδίο της ασφάλισης για διάρρηξη δεδομένων ασφαλείας και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Τόσο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα -με πιο αργά βήματα -οι εταιρείες ενημερώνονται και ζητούν προγράμματα που αφορούν κυρίως απώλειες βάσης δεδομένων.

Σύμφωνα με το Bloomberg στην Αμερική μετά από τις επιθέσεις στη Home Depot και την JP Morgan, οι ασφαλιστικές εταιρείες βλέπουν τη ζήτηση σε προγράμματα να αυξάνεται και οργανώνουν τα αρμόδια τμήματα τους, προκειμένου να διεκδικήσουν σημαντικό μερίδιο από ένα πεδίο που έχει αρχίσει να διευρύνεται σε μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με τον Bob Parisi, επικεφαλής στο τμήμα Ασφάλειας Δικτύου στη Marsh, οι πωλήσεις θα διπλασιαστούν αυτό το χρόνο και θα φτάσουν τα 2 δις από 1 δις δολάρια το 2013.

«Υπάρχει πληθώρα κεφαλαίων στην αγορά» αναφέρει και ο Rick Welsh, επικεφαλής Διαδικτυακής Ασφάλισης στην Aegis London, που παρέχει ασφαλιστήρια συμβόλαια μέσω των Lloyd’s του Λονδίνου.

Η ζήτηση για προγράμματα αυξήθηκε κατακόρυφα όταν σημειώθηκαν επιθέσεις από Hackers σε δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα τους στις ΗΠΑ. Θυμίζουμε ότι πληροφορίες αναφέρουν πως hackers απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα για 76 δις νοικοκυριά και 7 δις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσεται η JP Morgan. Επίσης το Σεπτέμβριο διαδικτυακοί εγκληματίες απέκτησαν πρόσβαση σε 56 δις πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών.