Διεθνής επιχειρηματικός διαγωνισμός Cleantech Open Global Ideas

Το Cleantech Open Global Ideas είναι ένας διεθνής διαγωνισμός με στόχο την προώθηση και ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών που αφορούν εναλλακτικές πηγές καθαρής ενέργειας.

Νέοι και δυνητικοί επιχειρηματίες καλούνται να υποβάλλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες με κοινό παρονομαστή την προώθηση των φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών αιχμής διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο μια θέση στον τελικό της Αθήνας κατά την διάρκεια του Disrupt Startup ScaleUP 2014 στις 15-16 Νοεμβρίου, αλλά και στον Διεθνή Τελικό,
Cleantech Open Global Forum, που θα λάβει χώρα στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 13-14 Νοεμβρίου.

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι:

Αέρας, νερό & απόβλητα:
Τρόποι εξάλειψης/μείωσης της ρύπανσης
Αποδοτικότητα ενέργειας: Αποτελεσματικότερες μέθοδοι & συσκευές
Ανανεώσιμη ενέργεια: Αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων
«Πράσινα» κτίρια: Νέα είδη οικοδομικών υλικών
Έξυπνη ενέργεια, φιλικά προς το περιβάλλον πλέγματα, αποθήκευση ενέργειας: Αποτελεσματικότεροι τρόποι μεταφοράς και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Μεταφορές: φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά ή Αεροπλάνα

Οι υποψήφιοι του ελληνικού διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εξειδικευμένο εντατικό πρόγραμμα, Finalist Bootcamp, από τους ID-GC, που θα τους βοηθήσει στην προετοιμασία τους για τον Εθνικό Τελικό όπου θα διεκδικήσουν εκτεταμένη προβολή, σημαντικά έπαθλα και υπηρεσίες.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕΧΡΙ τις 15 Οκτωβρίου 2014: www.industrydisruptors.org