back to top
29.3 C
Athens
Τετάρτη 30 Ιουλίου 2025

AM Best: Αυξάνονται τα κέρδη των 4 μεγαλύτερων αντασφαλιστών της Ευρώπης

Εν αναμονή του 66ου Rendez Vous στο Μόντε Κάρλο, η AM Best επισημαίνει ότι οι συνεχιζόμενες δύσκολες συνθήκες της αγοράς οδήγησαν σε «ισχυρά αποτελέσματα» το 2023 και το πρώτο εξάμηνο του 2024 για τους κλάδους αντασφάλισης ζημιών των τεσσάρων μεγαλύτερων αντασφαλιστών της Ευρώπης.

Σε έκθεσή του, ο οίκος αξιολόγησης επεσήμανε το όφελος που απολαμβάνουν η Munich Re, η Swiss Re, η Hannover Re και η Scor από τη συνεχιζόμενη ισχυρή τιμολόγηση και τους όρους. Ωστόσο, όπως ανέφερε, οι τέσσερις μεγάλες εταιρείες αντασφάλισης ανέφεραν κατά μέσο όρο χαμηλότερες αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων πέρυσι από τον μέσο όρο των ανταγωνιστών τους στην αγορά των ΗΠΑ και των Βερμούδων.

- Advertisement -

«Οι τέσσερις μεγαλύτεροι αντασφαλιστές της Ευρώπης επωφελούνται από την παγκόσμια εμβέλειά τους, τα ισχυρά εμπορικά τους σήματα και τα διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια τους. Αυτοί οι τέσσερις αντασφαλιστές επωφελήθηκαν επίσης από την σκληρή αγορά αντασφάλισης το 2023, με καλύτερες τιμές, όρους και προϋποθέσεις που οδήγησαν σε βελτίωση των μετρήσεων απόδοσης σε σύγκριση με το 2022», τόνισε η AM Best.

Σημείωσε δε ότι οι τέσσερις, συνέχισαν να ανακοινώνουν ισχυρά αποτελέσματα αντασφαλίσεων εκτός ζημιών εντός 2024 μέχρι και σήμερα, εν μέσω ισχυρής τιμολόγησης και όρων, καθώς και καταστροφές και μεγάλες απώλειες κάτω του εκτιμώμενου.

- Advertisement -

Ο οίκος στην έκθεσή του σημείωσε ότι οι τέσσερις μεγάλοι ευρωπαίοι αντασφαλιστές εστιάζουν προς τις δραστηριότητες Απώλειας Περιουσίας έπειτα από μια περίοδο αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων τους, αύξησης των σημείων προσάρτησης και απομάκρυνσης από τις αθροιστικές καλύψεις.

Σημείωσε επίσης ότι οι τέσσερις εταιρείες επιδιώκουν να αναπτυχθούν σε εξειδικευμένους τομείς όπως ο κυβερνοχώρος, η ναυτιλία και η μηχανική τόσο στον τομέα της ασφάλισης όσο και στην αντασφάλιση σε αναζήτηση μεγαλύτερης διαφοροποίησης και «πιο σταθερών κερδών».

Η AM Best σχολίασε επίσης τις διαφορετικές στρατηγικές αντεκχώρησης ανάμεσα στους αντασφαλιστικούς γίγαντες, με τη Munich Re να χρησιμοποιεί σχετικά λιγότερο αυτή την στρατηγική σε σύγκριση με τις άλλες τρεις. «Η Swiss Re τα τελευταία χρόνια εστιάζει στην στρατηγική αντεκχώρησης, ενώ η σημαντική χρήση της αποτελεί εδώ και καιρό χαρακτηριστικό των στρατηγικών της Scor και της Hannover Re», προστίθεται στην έκθεση.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πώς αλλάζει ο χάρτης των παγκοσμίων ασφαλίσεων

Οι ασφαλίσεις Ζωής προβλέπεται να έχουν ασθενική ανάπτυξη 2025. Οι ασφαλισμένοι είναι επιφυλακτικοί εν μέσω υψηλής αβεβαιότητας....

Swiss Re: Στα 318 δισεκ. οι παγκόσμιες οικονομικές απώλειες το 2024, ανασφάλιστο το 57% των ζημιών

Οι αντασφαλιστές μπορούν να καλύψουν απώλειες μέχρι και 300 δισεκ το χρόνο λόγω της πληθώρας κεφαλαίων, αυξάνεται η ζήτηση για αντασφαλιστικές εγγυήσεις

SCOR, AXA XL, Marsh: Στηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση μέσω ενός mega-ναυτιλιακού project

Οι SCOR, AXA XL και Marsh ένωσαν τις δυνάμεις τους και την τεχνογνωσία τους για να υποστηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση

Κέρδη 11 δισεκ. για την Munich Re, Swiss Re, Hannover Re, SCOR  το 2024

Η Munich Re και η Hannover Re ξεπέρασαν τους στόχους τους με ετήσια αύξηση των καθαρών εσόδων κατά 23% και 28% αντίστοιχα, ...

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Θετικά σημάδια για Munich Re και ERGO πριν την ανακοίνωση της 8ης Αυγούστου

Η Munich Re ξεπέρασε τις προσδοκίες και τους στόχους. Η ERGO βρίσκεται εντός των οικονομικών στόχων για το 2025 ...

Η Τράπεζα Κύπρου αποκτά την Εθνική Ασφαλιστική (Κύπρου): Τι σημαίνει για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου) Λτδ από την Τράπεζα Κύπρου σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Ασφαλίζεις το σπίτι σου ή αφήνεις την τύχη να αποφασίσει; Η ΕΑΕΕ θυμίζει: «Το απρόβλεπτο δεν περιμένει. Εσύ, έχεις ασφάλιση;»

Η καμπάνια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) επιστρέφει δυναμικά, με στόχο να υπενθυμίσει κάτι απλό αλλά ουσιώδες

Πόσες ήταν οι αποζημιώσεις νοσηλειών από τον Κλάδο Υγείας του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ

Οι καταβληθείσες αποζημιώσεις νοσηλειών από τον Κλάδο Υγείας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2025-2027: Στρατηγική Επένδυση στο Ανθρώπινο Δυναμικό της Ασφαλιστικής Αγοράς

Η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας αποτελεί μία ουσιαστική επένδυση στον πυρήνα της ασφαλιστικής αγοράς — στο ανθρώπινο δυναμικό της

Άμεση αύξηση αμοιβών ΕΟΠΥΥ ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς

Οι οικονομικές πιέσεις, τονίζουν οι γιατροί, επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας

Π. Παναγιωτίδης στην κάμερα του I.W.: «Υπάρχει δίψα στην αγορά και πεδίο βελτίωσης μπροστά μας»

Tο φετινό Insurance Conference ανέδειξε και ανέλυσε όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις

Κ. Καραμανλής: «Σε μια αγορά πυλώνα σταθερότητας, η Syndea είναι συνεπής και ενεργή»

Αυξημένη κατά 12,9% η παραγωγή ασφαλίστρων - Πώς εξελίσσεται το 2025

Η ΕΑΕΕ ενημερώνει τον κλάδο για τις νέες διατάξεις

Διαβάστε την εγκύκλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για τα επίμαχα άρθρα του νόμου «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας και άλλες διατάξεις»