Σχέδια ασφαλιστικής επέκτασης από τη Fosun σε Ευρώπη και Ιαπωνία

Σε Ευρώπη και Ιαπωνία σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, να επεκτείνει τις ασφαλιστικές δραστηριότητες του με εξαγορές το επενδυτικό fund Fosun International.

Ήδη η Fosun έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την Prudential Financial Inc (τη δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον κλάδο ζωής στις ΗΠΑ), η οποία ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια γιουάν ή 78 εκατομμύρια δολάρια, με στόχο την προώθηση ασφαλιστικών προγραμμάτων ζωής σε Κινέζους καταναλωτές.

Όπως δήλωσε και ο συνιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας, Guo Guangchang, «σταδιακά ο όμιλος, που εδρεύει στη Σαγκάη, μετατοπίζει το κέντρο βάρους του σε ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές και απομακρύνεται από τη βαριά βιομηχανία.
Υπάρχουν πιο ελκυστικές βιομηχανίες από το χάλυβα. Ψάχνουμε σε πολλούς τομείς, που μπορεί να έχουν μεγάλη ανάπτυξη».

Prudential Financial και Fosun στοχεύουν σε μία αγορά με μεγάλες προοπτικές, η οποία την τελευταία δεκαετία αναπτύσσεται με ρυθμό 30% ετησίως και εμφανίζει ακόμα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης λόγω της χαμηλής ασφαλιστικής διείσδυσης.

Σύμφωνα με τον Guo Guangchang (ο οποίος βρίσκεται στην 27η θέση της λίστας Forbes) τα επόμενα χρόνια η αύξηση της παραγωγής στην ασφαλιστική αγορά της Κίνας αναμένεται να φτάσει το 10-15%.